Cum se mananca corect nucile de caju si ce efecte au

Cum se mananca corect nucile de caju si ce efecte au

Nuci caju
Nuci caju

Versatilitatea lor le-a făcut să intre rapid în meniurile vegetarienilor şi a veganilor, deoarece nucile caju pot să înlocuiască cu succes brânza, untul, laptele de vacă şi smântâna. Toate aceste produse lactate există în varianta vegană, având la bază doar nucile caju.

Ce conţin nucile caju?

Acestea au o mulţime de nutrienţi, cum ar fi: magneziu, fosfor, calciu, seleniu, zinc, cupru, potasiu, vitaminele C, E, K, B1,B 2, B3, B6, acid folic, fier, fibre, proteine şi grăsimi sănătoase omega-3. 

 Nucile caju: beneficii 

1. Consumate cu moderaţie, nucile caju sunt bune în curele de slăbire

Combinaţia lor de grăsimi omega 3, fibre şi proteine conferă saţietate şi împiedică apariţia senzaţiei de foame, de aceea nucile caju pot să fie consumate atunci când ţii dietă şi nu te îngraşă.

O porţie zilnică de 16-18 nuci caju crude conţin 5 grame de proteine şi 13 grame de grăsimi, astfel că este de preferat să le alegi pentru gustările sănătoase dintre mese. Ca să faci o comparaţie, 14 jumătăţi de nucă conţin 4 grame de proteine şi 18 grame de grăsimi. Potrivit site-ului The World's Healthiest Foods, un sfert de cană cu nuci caju conţin aproximativ 221 de calorii. 

Un studiu apărut în publicaţia Obesity arată că persoanele care obişnuiesc să consume nuci caju şi alte oleaginoase de două ori pe săptămână au un risc mult redus de a se îngrăşa în comparaţie cu cele care nu includ aceste alimente în dieta lor. 

Mai multe pe eva.ro.

Articole recomandate

Comments