Cum se tine corect postul intermitent - Reguli de baza in reorganizarea meselor

Cum se tine corect postul intermitent - Reguli de baza in reorganizarea meselor

Cum se tine corect postul intermitent - Reguli de baza in reorganizarea meselor

Concret, fie renunti la una dintre cele 3 mese de peste zi, lucru ce se poate transforma in stil de viata, fie renunti la toate mesele pe parcursul unei zile, o data pe saptamana. Postul intrerupt functioneaza pe acelasi principiu al arderii grasimilor, doar ca in acest caz mecanismele de ardere pot ramane active si in perioada de alimentatie clasica. Este important sa mancam insa corect, fara fast-food, alimente procesate, dulciuri si carbohidrati si, mai ales, sa nu renuntam la apa si ceaiurile de plante in perioada de post.

Atentie la supraalimentarea ulterioara!

Acest tip de alimentatie influenteaza si productia hormonului responsabil cu senzatia de foame sau de satietate: leptina. Deficitul caloric sau postul negru determina scaderea acestui hormon, creand senzatia de foame. Hranirea cu caloriile nutritive necesare in asa-zisele ferestre ale postului reechilibreaza productia de leptina. Studiile efectuate pana acum au aratat ca acest tip de alimentatie creste sensibilitatea la insulina, scade riscul de osteoartrita si de boli cardiovasculare si imbunatateste functia cognitiva. Dar, atentioneaza nutritionistul, exista si in acest caz efecte secundare ce nu trebuie neglijate: in cazul in care organismul nu se poate adapta la aceasta dieta exista riscul incetinirii metabolismului, pot aparea indigestii sau distensii abdominale in cazul in care te supraalimentezi ulterior. Iar dieta este clar contraindicata celor care sufera de gastrita, ulcer sau diabet.

Pe langa avantajele, dezavantajele si contraindicatiile fiecarei diete in parte, nutritionistii te sfatuiesc ca atunci cand alegi sa incepi o cura de slabire sa tii cont si de stilul tau de viata, sa nu o resimti ca o pedeapsa si, mai ales, sa nu ajungi sa suferi dezechilibre ale organismului.

Cititi continuarea pe avantaje.ro

Comments