Cum trebuie sa te comporti la masa. Reguli de bune maniere despre conversatia in societate

Cum trebuie sa te comporti la masa. Reguli de bune maniere despre conversatia in societate

Cum trebuie sa te comporti la masa. Reguli de bune maniere despre conversatia in societate

Cum trebuie sa se desfasoare o conversatie la masa

O conversatie la masa presupune niste reguli ale bunelor maniere. Astfel ca, daca sunteti invitati la masa atunci cand in anturaj se gasesc persoane noi, pe care nu le cunoasteti, este foarte probabil sa va aflati in imposibilitatea de a intretine o conversatie la masa, din lipsa de subiecte comune.

In aceasta situatie gazdele sunt cele care trebuie sa aduca in discutie un subiect, cunoscandu-si invitatii. Astfel incat, fiecare dintre cei prezenti sa poata participa la conversatie la masa.

Regulile bunului-simt. Maniere care trebuie respectate in societate. Tu le stiai?

Ideal este sa se discute despre lucruri generale care ii privesc pe toti cei prezenti, sa se aduca in discutie subiecte comune cunoscute de toata lumea. In caz contrar, ii puteti pune pe cei care nu au legatura cu tema in discutie, si care nu stapanesc sau nu cunosc domeniul despre care se vorbeste, intr-o situatie neplacuta.

Evitati sa vorbiti indelung despre voi, mai ales daca nu vi se cere lucrul acesta. Daca sunteti intrebati despre ocupatia voastra, raspundeti politicos la modul general, ce presupune ceea ce faceti, insa fara sa lungiti discutia. Doar daca vi se cere in mod expres, prezentand un interes aparte pentru interlocutori, puteti sa intrati in detalii. Altfel, evitati, pentru a nu cadea in penibil sau a nu plictisi.

Nu monopolizati niciodata discutia si nu incercati sa atrageti toata atentia asupra voastra, oricat de vorbareti ati fi. Un om educat este discret si nu incearca sa atraga atentia prin orice mijloace. De altfel, trebuie sa acordati atentie si celorlalti invitati prezenti acolo si sa-i ascultati. A sti sa-i asculti pe ceilalti este o mare calitate, intrucat fiecare isi doreste atentie din partea altora, asa cum iti doresti si tu.

Ce mai trebuie sa stiti

Acordati atentie tuturor celor prezenti, incercati sa schimbati cateva vorbe cu fiecare dintre ei, nu ignorati pe niciunul dintre cei prezenti.

Nu vorbiti niciodata peste altii si nu intrerupeti interlocutorul. Asteptati ca ceilalti implicati in discutie sa termine ce au de spus, apoi puteti sa va spuneti punctul de vedere. Bineinteles, este exclus sa vorbiti cu gura plina.

Cine intra primul in restaurant, barbatul sau femeia? Reguli de bune maniere

Nu profitati daca printre interlocutori se gasesc persoane care v-ar putea oferi ajutor in vreun fel. Pentru asta veti stabili o alta intalnire cu persoana in cauza. Spre exemplu, daca printre invitati se gasesc medici, nu faceti din asta un prilej de a-i cere o consultatie, aducandu-le la cunostinta afectiunile de care suferiti. Nu este locul si momentul potrivit pentru asta veti stabili eventual o programare.

Cititi mai mult pe Almanah Online

Comments