Dacian Ciolos cere o comisie parlamentara de ancheta pentru 10 august, dupa ce Tribunalul a inchis definitiv dosarul penal

Dacian Ciolos cere o comisie parlamentara de

Dacian Ciolos cere o comisie parlamentara de ancheta pentru 10 august, dupa ce Tribunalul a inchis d...


Dacian Ciolos, liderul USR PLUS, solicita o comisie parlamentara de ancheta in cazul dosarului ,,10 august", dupa ce justitia a respins definitiv dosarul penal, informeaza G4media.


Tribunalul Bucuresti a respins definitiv solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei impotriva fostilor sefi ai Jandarmeriei in dosarul ,,10 august", iar Dacian Ciolos sustine ca o comisie parlamentara poate face lumina in acest caz.


,,Eu unul vreau sa stiu ce s-a intamplat pe 10 august si cred ca o comisie parlamentara poate aduce lumina necesara in acest caz, dincolo de responsabilitatile penale. Parlamentul Romaniei are caderea de a ancheta acele evenimente exact prin prisma responsabilitatilor de decizie politica ce au determinat comportamentul fortelor de ordine", a scris Ciolos pe Facebook.


,,Decizia de a nu redeschide dosarul <<10 august>> nu este finalitatea pe care o asteptam nici eu si nici cetatenii acestei tari care au fost in Piata Victoriei, au avut de suferit si stiu pe pielea lor ce s-a intamplat acolo", a adaugat Ciolos.


,,Ca politicieni, vom respecta mereu deciziile justitiei, chiar daca uneori ele par nedrepte. Dar, tot ca politicieni, avem o datorie morala fata de aflarea adevarului. Cetatenii trebuie sa stie cine sunt responsabilii politici pentru ce s-a intamplat pe 10 august, cei pe care organele de ancheta penala par sa nu ii gaseasca", a mai scris Dacian Ciolos.Comments