Daune de 50.000 de lei pentru un barbat, dupa ce i-au cazut in cap doua tevi in Dedeman. Un alt client ranit intr-un magazin din Iasi a castigat 6.000 de euro i

Daune de

Daune de 50.000 de lei pentru un barbat, dupa ce i-au cazut in cap doua tevi in Dedeman. Un alt clie...


Un barbat a obtinut daune de 50.000 de lei, dupa ce i-au cazut in cap doua tevi in Dedeman Baneasa. Decizia a fost atacata cu apel. In schimb, la Iasi, reteaua de magazine a fost obligata la plata a 6.000 de euro unui client care a fost acccidentat de alt client, noteaza G4Media.ro.


Tribunalul Bucuresti a decis de curand ca firma Dedeman sa-i plateasca reclamantului A. C. V. daune morale in valoare de 50.000 de lei. Cum acesta solicitase 600.000 lei daune materiale si 400.000 lei daune morale, cazul a ajuns la Curtea de Apel, mai ales ca si firma din Bacau a facut contestatie.


In actiune, reclamantul a relatat ca, la data de 29 septembrie 2018, se afla in magazinul Dedeman Baneasa din Bucuresti pentru a cumpara materiale de constructie, moment in care "la raionul cu tevi metalice, dupa ce a luat din raft ce avea nevoie, fara a actiona in vreun fel asupra celorlalte produse ramase la raft, i-au cazut in cap, in zona frontala si cea parietala, doua tevi metalice cu dimensiune 60x40x2, lungi de 2 metri (rectangular), acestea fiind asezate la o inaltime considerabila".


Barbatul a fost transportat la spital si, dupa producerea accidentului, a avut nevoie de insotitor, neputand sa conduca, ingreunandu-i astfel si situatia sotiei sale.


Totodata, ca urmare a accidentului a ramas si cu cicatrici in locurile in care s-au produs loviturile, insa cea din zona frontala este cea vizibila.


Mai mult, acesta a sustinut ca si-ar fi pierdut locul de munca de la o firma de asigurari, iar trauma suferita l-a obligat sa mearga la psiholog pentru a se trata de sindrom de stres posttraumatic. Barbatul a depus si plangere penala impotriva firmei.


Dedeman a cerut respingerea actiunii, dar a adaugat ca, in cazul in care se va admite cererea de chemare in judecata, sa fie diminuate daunele materiale doar la cheltuielile medicale pentru care poate fi stabilita legatura de cauzalitate cu evenimentul produs in magazin, iar cele morale sa fie de maximum 1.000-1.500 euro.


"Incidentul a avut loc intr-o zona in care nu era perfect vizibila camerelor de supraveghere video, astfel incat nu cunostea exact ce si cum s-a intamplat in realitate", spun reprezentantii firmei.


Acestia au mai sustinut ca "a avut loc doar un traumatism craniu - cerebral minor. Starea de sanatate a reclamantului nu a necesitat internare. Acesta fiind consultat si tratat de la inceput si pana in prezent in ambulatoriu, adica fara a necesita spitalizare".


In intampinare, societatea a mai mentionat ca i-a oferit lui Viciu 7.000 de lei pentru solutionarea pe cale amiabila si echitabila a situatiei, dar pe baza unor documente care sa certifice prejudiciul material. Victima a refuzat oferta.


Tribunalul a stabilit: ca "este incontestabil faptul ca accidentul suferit de reclamant a influentat sanatatea si posibilitatea acestuia de a-si desfasura activitatea in domeniul avut anterior accidentului (cel al a asigurarilor)"


De aceea, "in considerarea unei reparatii echitabile a traumei suferite de reclamant in urma accidentului si a consecintelor sale, tribunalul apreciaza ca suma de 50.000 lei corespunde unei juste si echitabile compensatii morale." A fost respinsa solicitarea de daune materiale. Ambele parti au depus apel, primul termen nefiind inca stabilit.


Este cel de-al doilea caz din ultimii ani in care societatea Dedeman a fost chemata la bara pentru o asemenea situatie.


Printr-o sentinta definitiva, din noiembrie 2018, firma cu sediul in Bacau a fost obligata la plata a 6.000 de euro daune morale catre un barbat din Iasi, dupa ce o coala de tabla aflata in caruciorul unui alt client a cazut si l-a taiat la un picior.


In prima instanta, barbatul ranit obtinuse daune de 10.000 de euro.


Comments