David Popovici explica unde a gresit Simona Halep: "Cand ajungi deja la un nivel inalt de performant...

"Uite, asta e un lucru despre care am fost intrebat de unul dintre soferii de taxi cu care am mers. Iau suplimente absolut obisnuite, ceva ce ia aproape toata lumea, vitamina C, vitamina D si inca niste chestii. Cum sa explic, lucruri pe care trebuie sa le ia sportivii, cum ar fi Beta-alanina. Nu sunt un expert, sunt suplimente pe care le-am stabilit impreuna cu nutritionistul si cu antrenorii mei. Toate sunt certificate anti-doping. Asta este un aspect foarte important. Am perioade in care iau creatina, am perioade in care e nevoie sa crestem cumva masa musculara. E foarte buna si pentru creier.

Fac destul de des niste analize, unele mai degraba sportive, unde mi se recolteaza din deget destul de mult sange. Legat de suplimente, zisesem mai devreme ca toate sunt certificate anti-doping. Si aici exista doua mari categorii. Exista suplimente certificate in doping pe care scrie Doping free sau Play Safe.Exista o nisa de suplimente pe care scrie Certificat Anti-doping de X, Y, Z. Sunt doua sau trei institutii care pot certifica si care garanteaza ca suplimentele lor sunt curate cu adevarat, nu au fost compuse si create intr-o fabrica unde poate se fac si altele si exista contaminare.

Ei iti garanteaza ca nu exista contaminare si, din nou, ca vorbeam de investitul in tine, suplimentele astea sunt mult mai scumpe decat cele care scrie Doping Free sau pe care poate nu scrie nimic. Dar e esential, cred eu, cand ajungi deja la un nivel inalt de performanta, unde controalele anti-doping sunt de rutina, sa folosesti asa ceva", a spus David Popovici, in podcastul "Starea Natiei".

Comments