Tort de ciocolata super cremos, fara faina, unt sau oua. Are doar 80 de calorii!

Tort de ciocolata super cremos, fara faina, unt sau oua. Are doar 80 de calorii!

Tort de ciocolata super cremos, fara faina, unt sau oua. Are doar 80 de calorii!

Ai o pofta de dulce si nu poti spune niciodata nu unei prajituri bune? Atunci nici tu nu vei putea rezista acestei prajituri cremoase cu ciocolata si banane. De fapt, este desertul ideal pentru a adauga o nota in plus la micul dejun sau la gustare, deoarece va veti rasfata ca niciodata, potrivit Stiri Diaspora.

Cu siguranta, este un remediu excelent impotriva unei stari de spirit proaste. Bineinteles, este si cea mai buna carte pe care o poti juca atunci cand ai musafiri, pentru ca ii vei cuceri pe toti. In plus, pentru ca nu contine zahar, oua, unt, lapte de origine animala sau gluten, este ideal pentru cei care urmeaza o dieta controlata sau sufera de intolerante, ca sa nu mai spunem ca, fiind 100% vegetal, poate fi consumat in siguranta si de cei care urmeaza o dieta vegana.

Prepararea sa este destul de simpla si rapida, nici macar nu trebuie sa porniti cuptorul si aveti nevoie doar de trei ingrediente, care se gasesc cu usurinta in orice supermarket.

Reteta de tort de ciocolata cu banane, super cremos: fara faina, fara oua si fara unt!

Timp de preparare: 15 minuteTimp de gatire: aproximativ 10-15 minuteTimp de odihna la frigider: 3-4 oreTimp total: aproximativ 4 orePortii: 6 feliiCalorii: 80 per felie

Ingrediente

340 g banane coapte310 ml lapte vegetal fara adaos de zahar (sau apa)60 g de pudra de cacao amara

Pregatire

Pentru inceput, se decojesc bananele, se taie in rondele, se pun in blender, se adauga laptele vegetal si pudra de cacao neindulcita.

Acum inchideti capacul, puneti aparatul in functiune si amestecati pana cand devine omogen si neted.

Acum turnati-o intr-o cratita mica, porniti aragazul si, amestecand continuu cu o spatula, gatiti-o timp de aproximativ 10-15 minute la foc mare, dar imediat ce se ingroasa, reduceti focul.

La final, ungeti o forma rotunda de sticla, transferati amestecul cremos rezultat in ea, nivelati-l, lasati-l sa se raceasca mai intai la temperatura camerei si apoi puneti-l la frigider pentru cel putin 3-4 ore.

La final se taie in felii si se mananca cu pofta!

Comments