DE LA 1 OCTOMBRIE – Medicii vor primi mai multi bani pentru garzile suplimentare

DE LA 1 OCTOMBRIE – Medicii vor primi mai multi bani pentru garzile suplimentare

DE LA 1 OCTOMBRIE De la începutul luni viitoare medicii vor fi mai bine remunerați pentru gărzile suplimentare pe care le efectuează.

DE LA 1 OCTOMBRIE Subiectul a fost intens discutat în ultima perioadă, inclusiv sub aspectul legalității contractelor în baza cărora vor fi efectuate și remunerate aceste servicii.

Oficialii din sănătate nu au luat poziție, iar medicii au amenințat că, în lipsa clarificărilor, nu vor mai efectua gărzile.

Negocierile au dat însă rezultate, astfel că de la 1 octombrie va fi aplicată o creștere a plății gărzilor prin raportarea la salariul de bază majorat.

“Într-adevăr s-a făcut un pas important înainte în ce privește rezolvarea
doleanțelor medicilor. Practic a fost publicat actul normativ care prevede noile tarife care se aplică pentru orele de gardă suplimentare normei de lucru“ – arată Florin Hossu președintele Cartel Alfa Maramureș, uniune căreia îi este afiliată Sindicatul Independent al Medicilor din județ.

Așa se face că, în virtutea modificărilor, rezidenții (de anul trei) vor primi 257 lei pentru fiecare gardă efectuată în timpul săptămâni, respectiv puțin peste dublu pentru cele din weekend. La rândul lor medicii primari care au o vechime de peste 20 de ani vor fi remunerați cu 800 lei / gardă în timpul săptămânii și cu 1.200 de lei pentru una făcută la sfârșit de săptămână.

Hossu mai arată însă că problemele medicilor nu au fost în totalitate rezolvate și că aceștia se arată în continuare nemulțumiți din cauza faptului că nu le sunt acordate sporurile pentru condiții periculoase și nici cele pentru turele de noapte.

Comments