DE TREI ORI TIGLA – Baia Mare a invins pe Dinamo in deplasare in ultimul meci din tur

DE TREI ORI TIGLA – Baia Mare a invins pe Dinamo in deplasare in ultimul meci din tur

DE TREI ORI ȚIGLĂ Vicecampioana României, CSM Știința Baia Mare, a învins, duminică, în deplasare, pe Dinamo, cu 22-11, în ultimul meci al etapei a 7-a din SuperLiga CEC Bank la rugby, etapă care a încheiat prima parte a competiției.

Maramureșenii au punctat prin trei eseuri, dintre care două transformate, și fructificarea unei lovituri de penalitate, în timp ce bucureștenii au reușit un eseu și concretizarea a două lovituri de pedeapsă.

În primele 20 de minute Dinamo a lăsat impresia că va putea să țină piept unui adversar mult mai bine cotat și chiar a condus până la jumătatea reprizei prin cele doua lovituri de pedeapsă concretizate de fundașul Liueli Simote. A urmat însă un tur de forță al băimărenilor care au marcat primul eseu al partidei, autor mijlocașul la grămadă Alexandru Țiglă.

barladean-convocat-la-nationala-de-rugby

Această reușită a fost urmata la câteva minute distanță de o alta, aparținând aceluiași jucător, Alexandru Țiglă, cel care a fructificat efortul înaintării zimbrilor după o margine la cinci metri de terenul de țintă al dinamoviștilor.

În minutul 35 Alexandru Bucur a văzut cartonașul galben, dar inferioritatea numerică nu i-a oprit pe maramureșeni să puncteze din nou. Astfel, un balon de urmărire a inițiat faza din care Alexandru Țiglă avea să reușească primul hat-trick al acestei ediții de campionat, după primele 40 de minute Baia Mare intrând la cabine pentru pauză cu un avantaj de 19-6.

Imediat după reluare, Samoa Luke a mărit ecartul din lovitură de pedeapsă însă acestea aveau  sa fie singurele puncte reușite de elevii lui Eugen Apjok în mitanul secund, unul în care zimbrii s-au lăsat angrenați într-un joc de uzură convenabil dinamoviștilor. Astfel alb-roșii au marcat un eseu prin Valentin Ivan, la o acțiune personală de efect, pe final Sione Fakaosilea și Bidzina Shamkharadze irosind șansa încercării pentru bonusul ofensiv.

În urma acestui rezultat, ”zimbrii” au terminat turul SuperLigii pe locul 3, cu 21 de puncte, după Timișoara Saracens și Steaua, ambele cu câte 24 de puncte, iar Dinamo a ocupat poziția a 4-a, având 10 puncte. CS Politehnica Iași (9 p.), U Cluj (8 p.) și CSM Olimpia București (4 p.) sunt echipele de pe locurile 5, 6 și 7.

Returul SuperLigii CEC Bank va începe în luna martie a anului viitor, până atunci echipele urmând să se confrunte în Cupa Regelui, iar Timișoara Saracens, campioana en titre, va debuta, în octombrie, în grupele Challenge Cup, cea de-a doua competiție valorică europeană inter-cluburi.

Comments