Deliciu de primavara: mancare de fasole verde cu usturoi, rosii si marar. Reteta, in doar cativa pas...

Ingrediente necesare pentru aceasta reteta

- 500 g fasole verde proaspata sau congelata- 3-4 rosii mari, coapte- 4-5 catei de usturoi- 1 ceapa medie- 2 linguri de ulei de masline- 1 legatura de marar proaspata- Sare si piper dupa gust

Cum se prepara mancarica de fasole verde cu usturoi, rosii si marar

Spala bine fasolea verde, taie capetele si rupe pastaile in bucati de 4-5 cm. Apoi, toaca marunt ceapa si usturoiul. Spala rosiile si taie-le in cuburi mici. Toaca marunt mararul proaspat.

Intr-o oala mare, adauga apa cu putina sare si adu-o la fierbere. Adauga fasolea verde si fierbe-o timp de 10-12 minute, pana devine frageda, dar inca crocanta. Scurge fasolea si pune-o deoparte.

Placinta englezeasca de pui cu smantana pentru masa de pranz. Reteta pe care o poti adapta usor dupa propriul gust

Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga ceapa tocata si soteaza-o pana devine translucida. Adauga usturoiul si continua sa sotezi pentru inca 1-2 minute, pana devine auriu.

Adauga rosiile taiate in tigaie si gateste-le timp de 5-7 minute, amestecand ocazional, pana cand se formeaza un sos gros. Condimenteaza sosul cu sare si piper dupa gust.

Adauga fasolea verde in tigaie si amesteca bine, astfel incat sa se acopere uniform cu sosul de rosii. Gateste totul impreuna pentru inca 5 minute, pana cand fasolea este complet patrunsa de arome. Opreste focul si adauga mararul tocat peste mancarica.

Cum obtii un sos clasic pentru paste, la fel ca in Italia. Ingredientul secret care-l face cremos si delicios

Amesteca bine pentru a distribui uniform mararul si lasa preparatul sa se odihneasca pentru cateva minute inainte de servire.

Mancarica de fasole verde cu usturoi, rosii si marar se poate servi ca atare sau ca garnitura alaturi de diverse preparate din carne sau peste. Este delicioasa atat calda, cat si rece, si poate fi acompaniata de o felie de paine proaspata sau de mamaliga.

Secretele deliciosului bors ucrainean - reteta pastrata din generatii

Aceasta reteta este nu doar gustoasa, dar si sanatoasa, fiind bogata in fibre, vitamine si antioxidanti. Preparatul este ideal pentru toti cei care doresc sa includa mai multe legume in alimentatia lor, bucurandu-se in acelasi timp de o mancare aromata si plina de savoare. Pofta buna!

Sursa text & foto: Click.ro

Comments