DEMISIE – Mihai Razvan Ungureanu a renuntat la sefia SIE

DEMISIE – Mihai Razvan Ungureanu a renuntat la sefia SIE

DEMISIE – Mihai Razvan Ungureanu a renuntat la sefia SIE

DEMISIE Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale a confirmat faptul că Mihai Răzvan Ungureanu și-a depus demisia.

DEMISIE „Administrația Prezidențială a primit demisia lui Ungureanu la SIE. Președintele Klaus Iohannis a acceptat demisia, interimatul va fi asigurat de Silviu Predoiu”, a anunțat Mădălina Dobrovolschi la Realitatea TV.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe în 24 iunie 2015. O săptămână mai târziu plenul reunit al Parlamentului l-a votat pe Ungureanu la conducerea SIE.

Ungureanu a fost ministru de Externe între anii 2004-2007 şi director al Serviciului de Informaţii Externe al României în perioada 2007-2012.

El a fost premier în perioada februarie-aprilie 2012, când Guvernul condus de el a căzut după 78 de zile de mandat, în urma moţiunii de cenzură a opoziţiei.

Mihai Răzvan Ungureanu este senator de Arad, mandat obţinut din partea ARD. În septembrie 2012, Ungureanu s-a înscris în partidul Forţa Civică, unde a candidat la preşedinţia partidului. Mai apoi, a alipit partidul la Alianţa România Dreaptă (ARD), formată din PDL şi PNŢCD.

După alegerile parlamentare din 2012, ARD s-a dizolvat. În martie 2013, Forţa Civică şi PNŢCD au reînfiinţat Alianţa Dreptate şi Adevăr. După fuziunea PNL şi PDL, Mihai-Răzvan Ungureanu a devenit prim-vicepreşedinte al noii formaţiuni.

Postul de director al SIE era vacant din 22 septembrie 2014, când Teodor Meleşcanu a demisionat din această funcţie pentru a candida la alegerile prezidenţiale, susţinându-l ulterior, în al doilea tur, pe Victor Ponta.

sursa info

citeşte şi  DECLARAŢIE ŞI DEMISIE – Şeful Corpului de Control al premierului demisionează

Comments