Derek Chauvin, politistul care l-a ucis pe George Floyd, a fost injunghiat in inchisoare

Derek Chauvin, politistul care l-a ucis pe George Floyd, a fost injunghiat in inchisoare

Derek Chauvin, politistul care l-a ucis pe George Floyd, a fost injunghiat in inchisoare


Derek Chauvin, fostul ofiter de politie din Minneapolis condamnat pentru uciderea lui George Floyd, a fost injunghiat de un alt detinut si ranit grav vineri intr-o inchisoare federala din Arizona, informeaza The Associated Press, care citeaza surse judiciare.


Atacul asupra fostului politist Derek Chauvin a avut loc la Federal Correctional Institution, Tucson, o inchisoare de securitate medie, potrivit Associated Press.


Biroul Penitenciarelor a confirmat ca o persoana incarcerata a fost agresata la inchisoare din Tucson vineri, in jurul orei locale 12.30. Conform institutiei citate, detinutul a primit primele ingrijiri medicale de la personalul inchisorii, iar apoi a fost transferat la spital.


Niciun angajat nu a fost ranit, iar FBI a fost anuntat, a precizat Biroul Penitenciarelor. Vizitele in inchisoare, care are aproximativ 380 de detinuti, au fost suspendate.


Derek Chauvin, in varsta de 47 de ani, a fost trimis la inchisoarea din Tucson de la un penitenciar de maxima securitate din statul Minnesota in august 2022, pentru a executa simultan o pedeapsa federala de 21 de ani pentru incalcarea drepturilor civile ale lui George Floyd si o pedeapsa de 22 de ani si jumatate de inchisoare pentru crima de gradul doi.


George Floyd a murit pe 25 mai 2020, in timpul unei operatiuni a politiei din Minneapolis, dupa ce, timp de aproape noua minute, politistul Derek Chauvin a stat cu genunchiul pe gatul barbatului. O inregistrare video a surprins strigatele lui Floyd: ,,Nu pot sa respir". Moartea sa a declansat proteste de amploare fata de actele de rasism si interventia violenta a politiei peste tot in SUA, dar si in marile orase ale lumii.


Comments