Descopera magia si istoria Sighisoarei

Descopera magia si istoria Sighisoarei

Descopera magia si istoria Sighisoarei


Sighisoara se desfasoara ca un decor medieval bine conservat, reprezentand un veritabil simbol al istoriei si traditiilor, ilustrand modul de viata al mestesugarilor sasi.&


Deosebit de remarcabila este arhitectura sa distinctiva, specifica evului mediu, cuprinzand case cu acoperisuri abrupte si strazi inguste pietruite, iar cele 9 turnuri si zidurile fortificate intregesc aceasta atmosfera de poveste.


Cetatea Sighisoara este un adevarat tezaur cultural care cuprinde o multitudine de atractii turistice care dateaza de secole si care au fost pastrate cu grija de-a lungul vremii, devenind veritabile bijuterii nationale ce raspandesc farmecul si istoria Romaniei.


Pentru a te bucura la maxim de toate avantajele pe care le pune la dispozitie acest oras-cetate, este foarte important sa ai in vedere si cel mai mic detaliu al escapadei tale.&


Haide sa descoperim locurile unde putem asculta cronica mestesugarilor sasi. Care sunt atractiile turistice ce ne intorc in trecut? Pentru a transforma aventura noastra in Sighisoara intr-o experienta captivanta si bogata, ar fi indicat sa exploram fiecare atractie turistica in mod individual. Cateva exemple sunt Casa Armelor si Hartilor, Turnul cu Ceas, Biserica din Deal, Scara Scolarilor, dar si multe alte locuri care te vor fermeca.


CASA BRESLELOR - expozitie in amintirea celor 9 bresle


In imediata vecinatate a emblematicului Turn cu Ceas, se afla o autentica reprezentare a bogatiei culturale a comunitatii sasilor: Casa Breslelor. Aceasta expozitie ofera o imagine fascinanta a modului de viata al mestesugarilor sasi si pune in evidenta povestea celor 9 bresle care au influentat dezvoltarea orasului. Casa Breslelor adaposteste o diversitate de instrumente, aparate si unelte folosite cu mult timp in urma de mestesugarii sasi din Cetatea Sighisoara si din imprejurimi.


Ce ocupatii aveau stramosii sasi? Cu se ocupau ei? Care era rolul breslelor in acest oras? Toate aceste intrebari gasesc raspunsul aici, intr-o calatorie captivanta prin istoria si traditiile Sighisoarei.


Pe langa aceste artefacte, expozitia completeaza tabloul medieval cu informatii si povesti despre breslele care au definit identitatea si dezvoltarea orasului asa cum il cunoastem astazi. Aceste bresle au avut un rol crucial nu doar in aspectele economice ale comunitatii, ci si in constructia bisericilor locale. In functie de rangul lor, breslele aveau propriile lor altare dedicate sfintilor protectori in interiorul bisericilor, cu banci inscriptionate si locuri specifice.


Emotia locului creeaza amintiri puternice, iar Sighisoara este de departe incarcata de sentimente arhaice care dainuie in prezent! Nu sta pe ganduri si vino sa te convingi singur de frumusetea acestui loc!


Comments