Desert de vara. Placinta delicioasa cu gem de zmeura: se prepara in doar cativa pasi simplii

Desert de vara. Placinta delicioasa cu gem de zmeura: se prepara in doar cativa pasi simplii

Desert de vara. Placinta delicioasa cu gem de zmeura: se prepara in doar cativa pasi simplii

Placinta cu gem de zmeura este simplu de facut si nu-ti ia foarte mult timp pana este gata de servit. Adauga un plus de aroma cu esenta de vanilie si scortisoara. Zmeura, vedeta acestui desert, se poate asorta si cu alte fructe. Poti folosi gemul de zmeura, dar si zmeura proaspata sau congelata pentru aceasta reteta. Ai grija sa decongelezi fructele la frigider, apoi la temperatura camerei inainte de coacere. Adauga suficient zahar si vanilie pentru a contrabalansa aciditatea in umplutura de zmeura. Dupa coacere, nu uita sa lasi placinta sa se raceasca aproximativ 30 de minute inainte de a o felia.

Ingrediente:

- 300 g faina

- 100 g zahar

- 1 lingurita esenta de vanilie

- 1/2 lingurita sare

- 225 g unt

Pentru umplutura:

- 600 g gem de zmeura

Pentru aluatul sfaramicios:

- 80 g fulgi de ovaz

- 200 g zahar

- 150 g faina

- 1/2 lingurita scortisoara

- 115 g unt

- zmeura proaspata, pentru servire

Mod de preparare

Amesteci faina cu zaharul, esenta de vanilie, sarea si untul moale. Treci aluatul intr-o tava dreptunghiulara, tapetata si presezi usor pentru a se uniformiza.

Intinzi gemul peste aluat. Separat, combini ingredientele pentru aluatul sfaramicios.

La final, il presari peste stratul de gem. Introduci tava in cuptorul preincalzit, timp de 45 de minute. Lasi la racit inainte de portionare si servesti cu zmeura proaspata.

Sursa stiri: Click.ro

Comments