DESPRE ROMANIA – Ce a spus Donald Trump in singurul interviu acordat presei din tara

DESPRE ROMANIA – Ce a spus Donald Trump in singurul interviu acordat presei din tara

DESPRE ROMÂNIA Punctual, serios și convingător. Așa l-a perceput Ana Smădeanu pe Donald Trump în 2010, când a realizat un interviu, pentru revista Top 300 Capital, cu actualul candidat republican la președinția Statelor Unite. Magnatul a declarat că în România ar investi în imobiliare, a mizat corect pe revirimentul zonei euro și le-a recomandat oamenilor de afaceri și oamenilor politici ca, în perioade de criză, să se concentreze pe soluții, nu pe probleme. Îi lipsea, însă, și atunci diplomația, a remarcat fosta jurnalista, în prezent managing partner al unei firme de relații publice si comunicare, relatează Digi24.

„Mi-a plăcut punctualitatea, faptul că a tratat cu seriozitate solicitarea mea și a ținut cont de deadline-ul pe care îl aveam. Nici milionarii noştri nu au fost aşa punctuali”, spune Ana Smădeanu despre interviul telefonic realizat acum șase ani, când miliardarul nu părea să aibă ambiții politice. „Și când ceea ce spunea ceva plat, că doar nu a inventat roata, o spunea cu convingere”, adaugă ea.

Jurnalista este sceptică în legătură cu calitățile omului politic Trump: „Nu pot să îl separ de omul de afaceri, de speculantul imobiliar. Cred că un om politic trebuie să aibă diplomație, să fie, înainte de toate, diplomat și Donald Trump mi se pare lipsit de diplomație. În politică trebuie să ai altă abordare”.

„Dacă în imobiliare investești și pierzi, ai o pagubă, o gaură financiară…asta e. E afacerea ta, oamenii care își pierd locurile de muncă se pot angaja în altă parte. În politică, paguba aceea poate fi tradusă altfel și poate fi ireversibilă. Din poziția de președinte al SUA nu prea îți permiți să pierzi. Greșelile pe care le faci afectează cetățenii țării pe care o conduci, dar și partenerii acesteia. Hillary Clinton pare mai responsabilă, are un background în politică”, apreciază Ana Smădeanu.

Citește interviul cu Donald Trump AICI.

Sursă foto.

Comments