DEVANSARI – Lucrarile la Aeroportul International Baia Mare, finalizate doar la sfarsitul lui septem...

DEVANSĂRI Termenul de finalizare a lucrărilor de extindere și modernizare a Aeroportului Internațional Baia Mare a fost devansat.

DEVANSĂRI Astfel, programate să fie încheiate la finalul lunii august, lucrările se vor termina doar în septembrie.

Graficul de lucrări impus de constructor nu corespunde cu realitatea din teren după ce pe suprafața pe care urma să se extindă pista s-a descoperit un strat de mâl amestecat cu resturi vegetale și depuneri din conul de dejecție al râului Băița. Astfel, lucrările s-au mărit la capacitate dublă față de cele preconizate inițial.

În momentul de față, lucrările de modernizare și extindere la Aeroportul Internațional Baia Mare sunt efectuate în proporție de 80%, fiind finalizate două puncte importante din cadrul proiectului de dezvoltare.

DEVANSARI aeropor2

„Până în momentul de față a fost finalizată execuția noului drum comunal de la Bozânta Mare precum și un pod de legătură. De asemenea, s-a deviat traseul râului Băița. Acestea sunt lucrările efectuate în afara perimetrului Aeroportului Internațional Baia Mare. În perimetrul aeroportului s-au efectuat lucrări la pistă. S-a montat și o geogrilă între vechea pistă și stratul de asfalt pentru a evita riscul ca vechile gropi să se propage”, a declarat Dorin Buda, directorul Aeroportului Internațional Baia Mare.

Odată ce au fost demarate lucrările la extinderea pistei, pe noua suprafață a fost descoperită o porțiune de pământ care nu corespundea din punct de vedere tehnic.

„S-au făcut două studii geotehnice suplimentare și am ajuns la concluzia că stratul de mâl și resturi vegetale pe care l-am descoperit să fie înlocuit cu o pernă de balast. Pentru a se realiza acest lucru am fost nevoiți să excavăm la o cotă de -2,2 metri. Aceasta soluție a fost luată pentru a nu apărea infiltrații pe noua pistă”, a mai adăugat Dorin Buda.

Astfel, noul grafic de lucrări prevede ca extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Baia Mare să fie finalizat abia la sfârșitul lunii septembrie.

Simona Vasiac

credit foto facebook

Comments