SOCIALIZARE – Generatia Facebook da o lovitura grea politicienilor importanti

SOCIALIZARE – Generatia Facebook da o lovitura grea politicienilor importanti

SOCIALIZARE. Ne apropiem cu pași repezi de alegerile parlamentare și, pentru politicieni, începe din nou să conteze mediul online, cel care a fost decisiv în alegerile prezidențiale. Se pare, însă, că generația Facebook nu mai este la fel de interesată de politicieni pentru că aceștia pierd atât la contorul de Like-uri, cât și în rândul celor care plasează comentarii la postările lor.

O posibilă explicație a numărului redus de comentarii ar putea fi faptul că ”postacii” de campanie încă nu au fost mobilizați.

Topul postărilor de pe Facebook din categoria politic cu cele mai multe comentarii, realizat de Facebrands pentru Paginademedia.ro:

1. Pagina oficială Klaus Iohannis, 2724 comentarii la fotografia de la Bâlea Lac.

2. Pagina oficială Traian Băsescu, 410 comentarii la următorul mesaj:

“Victoraş…
Înţeleg că, încălzit de atmosfera voiculesciană de la Antena 3, în specifica-i inocenţă, Victor Viorel Ponta a propus să se ridice un Memorial al Crimelor Băsismului. Mă rog, fiecare cu propunerile lui.
Şi totuşi, Victoraş, n-ai vrea tu ca în primă urgenţă să ridicăm un Memorial al Plagiatorului?
Că sunteţi mulţi, drăguţule, şi aţi reuşit să răspândiţi duhoarea voastră, a doctorilor plagiatori şi peste învăţământ, şi peste politicieni, şi peste parchete, şi peste poliţie, şi peste SRI etc, etc.
Ce zici, Victoraş, ai vrea să ai şi tu Memorial?”

3. Pagina oficială Traian Băsescu, 279 comentarii la următorul mesaj:

“Nu vă enervaţi, îmi spun şi eu o părere.
Trebuie să învăţăm împreună că respectarea drepturilor fundamentale stă la baza unei societăţi democratice şi că ele, drepturile fundamentale, nu sunt un lux, ci o condiţie obligatorie.
Nu-i apăr pe corupţi, dar apăr ce am construit cu preţul a două suspendări şi a unei opoziţii crâncene cu Parlamentul, şi, mai presus de orice, apăr statul de drept, singura soluţie ca ţara să progreseze.
Observ o campanie hotărâtă şi în acelaşi timp mincinoasă a gradaţilor din presă în a convinge că, în raport cu justiţia, Tăriceanu, Ponta sau Băsescu sunt totuna. Mai au puţin şi vor susţine în scrierile lor penibile că, de fapt, eu mi-am aranjat cu Tăriceanu suspendarea din 2007, iar suspendarea din 2012, plecând de la premisa „dogită” de sergent major executant, s-a făcut pentru că aşa m-am înţeles cu Ponta. Asta face, după mintea lor, ca astăzi, eu, Tăriceanu şi Ponta să luptăm împreună împotriva Justiţiei. Cât de penibili pot fi unii gradaţi din presă.”

4. Pagina oficială Gabriela Firea, 237 comentarii la următorul mesaj:

“Azi e zi de mare sarbatoare : Schimbarea la fata a Domnului nostru Iisus Hristos. Doamne-ajuta tuturor!!”

5. Pagina oficială Victor Ponta, 209 comentarii la următorul mesaj:

“V-am spus deja – singurul lucru mai rău decât un guvern politic este un Guvern de “tehnocrați” care visează să fie politicieni! Iar în 2017 vine nota de plată pentru noi toți!

Faptul că tehnocrații s-au dezbrăcat de haina “eleganței” nepolitice și au trecut la aroganță, agresivitate și jigniri (vezi declarațiile la adresa lui Liviu Dragnea, Corina Crețu, a tuturor celor care îndrăznesc sa îi critice cu ceva) pentru mine nu este o surpriză! Mă așteptam ca incompetența și incapacitatea de a avea rezultate să degenereze în așa ceva! Plus frustrările tipice celor veniți prea repede și prea sus în anumite poziții! ”

Sursa info

Comments