Dieta care imita postul ajuta la pierderea rapida a kilogramelor si creste speranta de viata

Dieta care imita postul ajuta la pierderea rapida a kilogramelor si creste speranta de viata

Dieta care imita postul ajuta la pierderea rapida a kilogramelor si creste speranta de viata

Dieta care imita postul este o modalitate mai putin provocatoare pentru organism si nu necesita ca o persoana sa renunte complet la mancare. In schimb, implica o dieta saraca in calorii, care este conceputa sa imite postul numai cu apa. Acest studiu a descoperit ca o dieta care imita postul poate imbunatati calitatea vietii si o poate prelungi.

Potrivit cercetarii publicate in revista Nature, aceasta dieta poate ,,proteja celulele normale in timp ce ucide celulele deteriorate, inclusiv celulele canceroase si autoimune, reduce inflamatia, promoveaza regenerarea multi-sistemului si extinde longevitatea'.

Ce este dieta care imita postul?

Conform US News, o dieta care imita postul este o modalitate mai putin provocatoare de a te hrani, si nu necesita ca o persoana sa renunte complet la mancare. In schimb, implica o dieta saraca in calorii, care este conceputa sa imite postul numai cu apa. Iti pacaleste efectiv corpul sa creada ca posteste. Aceasta dieta este recomandat sa se tina timp de cinci zile pe luna. Dieta a fost dezvoltata de laboratorul profesorului USC Leonard Davis School Valter Longo.

Conform unui dietetician inregistrat la Centrul Medical Wexner al Universitatii de Stat din Ohio, Columbus, o persoana ar trebui sa urmeze urmatoarea abordare a dietei:

In prima zi, consumati 1.100 de calorii, dintre care aproximativ 11% provin din proteine, 46% sunt grasimi si 43% carbohidrati.Din ziua 2 pana in ziua 4, consumati aproximativ 725 de calorii - 9% proteine, 44% grasimi si 47% carbohidrati.

Aici accentul se pune pe o dieta saraca in calorii, saraca in proteine, saraca in carbohidrati si bogata in grasimi nesaturate.

Utilizatorii trebuie sa consume aproximativ 2,1 litri de apa. Pentru rezultate optime, utilizatorilor li se recomanda sa urmeze dieta o data pe luna, trei luni la rand.

Rezultatele studiului

Ca parte a studiului, participantii au fost rugati sa urmeze dieta cu alimente pe baza de plante, impreuna cu suplimente care furnizeaza un nivel ridicat de minerale, vitamine si acizi grasi esentiali. Datele din studiile clinice au dezvaluit ca ciclurile de 5 zile din dieta pot aduce diferite beneficii pentru sanatatea organismului, inclusiv reducerea grasimilor, scazand riscul de boli hepatice grase non-alcoolice si problemele cardiovasculare. De asemenea, a ajutat la restabilirea nivelului de glucoza si la scaderea rezistentei la insulina, conducand in acelasi timp la un sistem imunitar mai tanar.

Cititi continuarea aici

Comments