DIICOT – Retea de proxeneti destructurata

DIICOT – Retea de proxeneti destructurata

DIICOT O grupare de proxeneţi, care acţiona pe raza municipiilor Bucureşti, Craiova, Constanţa, Sibiu şi Cluj-Napoca, a fost destructurată de procurorii DIICOT.

DIICOT Joi şi vineri au fost reţinute 15 persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori.

Dar şi pentru trafic de substanţe psihoactive şi proxenetism, potrivit unui comunicat emis de DIICOT.

Anchetatorii susţin că gruparea era condusă de Viorel Ionuţ Vîlcu.

Gruparea a desfăşurat activităţi de recrutare, transportare, adăpostire, transferare şi primire, în scopul exploatării sexuale, a mai multor persoane de sex feminin.

Acestea erau atât minore, cât şi majore.

Persoanele erau constrânse fizic şi psihic, prin utilizarea de violenţe fizice şi verbale şi profitând de vădită stare de vulnerabilitate a victimelor. Generată de factori ca vârsta fragedă, de lipsa experienţei de viaţă, de situaţia materială precară.

De asemenea, de existenţa unor copii minori în întreţinere, de lipsa de educaţie şi instruire, de lipsa ocrotirii părinteşti ori de dependenţă de substanţe interzise.

Asupra victimelor era exercitată o supraveghere permanentă şi o menţinere în stare de dependenţă prin administrarea de substanţe cu efecte psihoactive, achiziţionate de la inculpatul Florin Ioan Bănuţ zis “Bătrânu”.

În ceea ce priveşte rolurile membrilor grupării, Vîlcu a coordonat întreagă activitate infracţională. Rolul acestuia a constat în exercitarea de acte de violenţă asupra persoanelor exploatate sexual şi de procurare a substanţelor psihoactive pe care le-a oferit spre consum victimelor.

Un alt membru al grupării era Mădălina Analisa Neacşu.

Aceasta se ocupa cu recrutarea şi transportul tinerelor exploatate sexual, prin postarea de anunţuri pe site-urile de socializare şi închirierea de apartamente folosite la practicarea prostituţiei.

Mihai Gheorghiţă avea rolul de a aborda persoanele de sex feminin dispuse să practice prostituţia, iar Mihai Pastramă avea rolul de “lover boy”.

După ce intrau în anturajul celor doi, tinerelor li se oferea perspectiva câştigării unor sume importante de bani din practicarea prostituţiei.

Alţi doi membrii ai grupării, Marian Ivan şi Vasilică Cristea, au avut rolul de a primi spre creştere, în schimbul unor sume de bani, copiii a două persoane care practicau prostituţia.

A existat şi cazul unei mame, Aurelia Gherghe, care a acceptat că fiica să practice prostituţia, ea primind în schimb bani de la membrii grupării.

sursa info

Comments