DIN CAUZA FESTIVALULUI - Protestul asistentilor persoanelor cu handicap amanat

DIN CAUZA FESTIVALULUI - Protestul asistentilor persoanelor cu handicap amanat

foto pressalert.ro

DIN CAUZA FESTIVALULUI Aproximativ 100 de  asistenţi ai  persoanelor cu handicap ar fi trebuit să iasă vineri, 23 septembrie,  în stradă, în semn de protest faţă de faptul că nu şi-au primit salariile pe august. 

DIN CAUZA FESTIVALULUI Acţiunea de pichetare a Prefecturii judeţului Maramureş a fost însă amânată… din cauza Festivalului Castanelor.

Florin Hossu, preşedintele Cartel Alfa Maramureş, spune că a primit în acest sens o solicitare de la autorităţile locale, care nu  şi-au dorit ca  startul sărbătorii să coincidă cu protestul.

Asta cu atât mai mult cu cât ar fi urmat ca parada care de obicei dă startul sărbătorii să se intersecteze cu cei care îşi cer drepturile în stradă.

„Din respect faţă de sărbătoarea care le este  atât de dragă băimărenilor am acceptat amânarea protestului. Să nu se înţeleagă însă că renunţăm.

Citeşte şi PE SURSE – Coaliția pentru Baia Mare și PNL… tot mai aproape

Nici vorbă. Protestul rămâne valabil, doar că l-am amânat în condiţiile arătate până luni” – susţine Florin Hossu.

Reamintim că pe 12 septembrie  asistenţii persoanelor cu handicap au luat hotărârea de a ieşi în stradă. Asta în speranţa că îşi vor primi drepturile băneşti restante şi că le vor fi soluţionate inclusiv problemele legate de majorarea salariilor.

Protestul este primul dintr-o serie care va culmina la sfârşitul lunii septembrie cu pichetarea Ministerului Muncii. La manifestare va participa şi o delegaţie formată  din 40 de reprezentanţi din Maramureş ai asistenţilor persoanelor cu handicap, respectiv ai funcţionarilor publici.

C.A.

sursa foto

Comments