PE SURSE - Coalitia pentru Baia Mare si PNL… tot mai aproape

PE SURSE - Coalitia pentru Baia Mare si PNL… tot mai aproape

PE SURSE După ce toxicitatea alegerilor locale s-a mai atenuat și după ce tot mai mulți constată că fără primarul ales Cătălin Cherecheș nimeni din autoritatea locală nu e capabil nici măcar să întrețină orașul, cu atât mai puțin să-l dezvolte sau să-i ofere proiecte de viitor, se pare că se va trece peste mofturile și orgoliile politice. Și, spre surprinderea unora, Coaliția pentru Baia Mare și PNL își vor unii forțele. Cel puțin, așa se aude prin diverse cafenele frecventate de persoane din ambele tabere.

Pentru unii poate să pară ceva ieșit din comun, însă, nu pare un lucru greu de crezut dacă luăm în calcul faptul că primarul Cătălin Cherecheș și deputatul Mircea Dolha, cei doi lideri ai entităților mai sus menționate, au cam crescut politic împreună. Mai apoi, i-a legat o prietenie, politica fiind cea care i-a “despărțit” ulterior.

Acum se pare că de dragul proiectelor pentru Baia Mare și Maramureș cei doi se vor “reîmprieteni”. Primarul ales și-ar putea relua mandatul câștigat la alegerile din 5 iunie până la sfârșitul anului și ar putea astfel să dea o mână de ajutor Partidului Național Liberal și lui Mircea Dolha la alegerile parlamentare.

Vestea le va pica greu celor care au aruncat în derizoriu PNL la alegerile locale

În această nouă conjunctură, Partidul Național Liberal s-ar putea debarasa de personaje nocive care au aruncat în derizoriu organizația la alegerile locale. Astfel, pot apărea înlocuiri atât la nivel Consiliului Local, cât și la nivelul Consiliului Județean, dar cel mai probabil și o propulsare a unei domnișoare consilier din PNL în funcția de consilier cu atribuții de viceprimar.

Iar ca lucrurile să fie clare și în perspectiva alegerilor parlamentare, Mircea Dolha probabil va avea pe listele PNL un ajutor neașteptat și consistent prin prezența unui candidat de mare prestigiu, un om apropiat de primarul Cătălin Cherecheș.

Astfel, parteneriatul dintre Coaliția pentru Baia Mare și PNL, respectiv între Cătălin Cherecheș și Mircea Dolha, poate fi un exemplu de normalitate într-o lume politică inundată de ură. Așa se aude, indiferent de comentarii, să nu ziceți că nu v-am spus

Comments