DOLIU – A murit fostul pilot de Formula 1 Chris Amon

DOLIU – A murit fostul pilot de Formula 1 Chris Amon

DOLIU A murit un fost pilot de Formula 1 al celor de la Ferrari. Fostul pilot neo-zeelandez de Formula 1 Chris Amon a murit la vârsta de 73 de ani, după o lungă suferinţă cauzată de cancer, anunță BBC.com.

DOLIU În cariera sa a concurat pentru 13 echipe, printre care şi Ferrari, March şi Matra.

DOLIU Chris Amon a concurat în Formula 1 între 1963 şi 1976, el luând startul în 95 de curse. De cinci ori a obţinut cel mai bun timp în calificări şi a plecat în cursă din pole position, de 11 ori a încheiat pe podium, însă nu a reuşit să câştige nicio cursă în carieră, fiind trecut adesea în topurile marilor piloţi care n-au reuşit să se impună niciodată în Marele Circ.

DOLIU De altfel, triplul campion mondial Jackie Stewart spunea despre Chris Amon că era unul dintre cei mai iscusiţi şi talentaţi piloţi pe care i-a văzut vreodată în Formula 1.

Mauro Forghieri, fostul director tehnic de la Ferrari, îl caracteriza pe Amon “de departe cel mai bun pilot de teste cu care am lucrat vreodată”.

În anul 1966, Chris Amon a câştigat Cursa de 24 de Ore de la Le Mans, alături de compatriotul său Bruce McLaren, care ulterior a decedat într-un accident pe circuit. Practic, moartea lui Chris Amon vine la scurt timp după aniversarea a 50 de ani de la victoria de la Le Mans.

sursa info

Comments