SEDII NOI PENTRU CORPORATISTI - Unde se vor muta peste 55.000 de romani

SEDII NOI PENTRU CORPORATISTI - Unde se vor muta peste 55.000 de romani

SEDII NOI PENTRU CORPORATIȘTI  Principalele proiecte de birouri aflate acum în diferite etape de construcţie în Bucureşti vor găzdui la finalizare peste 55.000 de corporatişti, ceea ce reprezintă un sfert din numărul angajaţilor care lucrează acum în clădiri de sticlă şi oţel. Aproape jumătate dintre aceştia se vor muta în sedii noi până la sfârşitul anului.

Numărul mediu de salariaţi din Bucureşti este de circa 824.000 de persoane, potrivit celor mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică. Mai bine de un sfert dintre ei lucrează în clădiri de birouri moderne, pondere care va creşte până la finalul anului la aproape 30%, conform calculelor Capital pe baza datelor companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

Revista Capital a realizat un top al proiectelor de birouri care urmează a fi predate chiriaşilor în următorii doi ani, în funcţie de numărul de angajaţi care vor lucra în ele. Şase din cele 12 proiecte analizate sunt amplasate în perimetrul format din Blvd.-ul Barbu Văcărescu, Şoseaua Pipera şi Şoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc. În această zonă lucrează deja peste 77.000 de corporatişti, iar la orele de vârf traficul este un calvar. În următorii doi ani, lor li se vor adăuga alţi 28.000 de angajaţi care vor spori aglomeraţia.

„Dezvoltatorii activi în aceste zone au planificate lucrări de modernizare a infrastructurii, iar pentru a fi realizate, este necesar parteneriatul dintre aceştia şi autorităţi. Riscul major ar fi ca în următorii doi ani infrastructura acestor zone să rămână neschimbată. Migraţia chiriaşilor existenţi către zone mai puţin aglomerate ar fi o consecinţă firească“, spune Mihaela Gălăţanu, head of research în cadrul DTZ Echinox.

Mai multe, AICI.

Sursă foto.

Comments