Doliu in lumea presei - Doi jurnalisti au fost ucisi chiar in timp ce lua un interviu

Doliu in lumea presei - Doi jurnalisti au fost ucisi chiar in timp ce lua un interviu

Doliu in lumea presei - Doi jurnalisti au fost ucisi chiar in timp ce lua un interviu

Doi jurnalisti si un civil au fost ucisi marti in urma unor bombardamente israeliene intr-o zona de frontiera din sudul Libanului, relateaza AFP.

Cei doi jurnalisti lucrau la canalul libanez de televiziune Al-Mayadeen.

Potrivit agentiei oficiale de presa a Libanului, ANI, "trei cetateni - doi jurnalisti si un alt civil - au fost ucisi intr-un bombardament inamic" in regiunea Tayr Harfa. De asemenea, o octogenara a fost ucisa, iar nepoata ei a fost ranita intr-un atac israelian asupra satului Kfar Kila, potrivit aceleiasi surse.

Canalul libanez pro-iranian Al Mayadeen a anuntat ca jurnalista sa Farah Omar si cameramanul Rabih Maamari au fost ucisi "de o lovitura israeliana" in timp ce relatau despre bombardamentele in curs de desfasurare din sudul tarii. Echipa Al Mayadeen a fost "vizata in mod deliberat, nu a fost o intamplare", a declarat directorul general al canalului, Ghassan Ben Jeddo, intr-un comunicat citit la televiziune. El a precizat ca civilul ucis impreuna cu jurnalistii era, de asemenea, un "colaborator" al canalului, fara a da detalii. Ben Jeddo a precizat ca incidentul a avut loc dupa decizia guvernului israelian de a bloca site-urile canalului sau.

De la inceputul razboiului dintre Israel si palestinienii din Hamas, la 7 octombrie, au avut loc confruntari zilnice intre Israel si puternica miscare proiraniana Hezbollah din Liban.

La 13 octombrie, un jurnalist al agentiei Reuters, Issam Abdallah, a fost ucis intr-un bombardament similar, in care alti sase jurnalisti - doi de la AFP, doi de la Reuters si doi de la canalul qatarez Al-Jazeera - au fost raniti.

O luna mai tarziu, un cameraman de la Al-Jazeera a fost usor ranit de tirul israelian in timp ce relata despre bombardamentele din sudul Libanului impreuna cu alti corespondenti de presa.

Violentele transfrontaliere dintre Liban si Israel s-au soldat cu cel putin 92 de morti in Liban incepand din 7 octombrie, majoritatea combatanti Hezbollah, dar si cel putin 14 civili, potrivit unui bilant realizat de AFP. Noua persoane au fost ucise de partea israeliana, dintre care sase soldati, potrivit autoritatilor israeliene.

Comments