Marea resetare termica. Cum vrea Europa sa tremuram de frig in case spunand ca 17 grade Celsius este...
In argumentarea acestei recomandari, oficialii europeni spun ca mentinerea unei astfel de temperaturi in interiorul casei ar fi si una care ne-ar mai reduce din facturile la energie. Romanii nu sunt de aceeasi parere si cred ca cea mai mare problema ar fi pentru batranii care sunt nevoiti sa petreaca foarte mult timp in casa si care au probleme de sanatate.
Mentinerea caselor la temperaturi mici este o practica frecventa mai ales in vestul Europei. Astfel, oamenii fac si economii la energie. Mult mai invatati cu frigul, europenii de vest nu dau drumul la caldura decat ocazional.
Legea care iti spune daca poti sa tragi cu ochiul peste gard la vecini
Spre exemplu, asociatiile de locatari din Berlin au decis sa furnizeze incalzire doar la 17 grade noaptea si 20 grade in timpul zilei. Termostatele in multe locuri de munca din Germania au fost coborate la 19 grade Celsius in conformitate cu reglementarile guvernamentale, anul trecut.
Unele incaperi din cladirile publice, inclusiv zonele comune unde oamenii nu stau, cum ar fi holurile si coridoarele, nu pot fi incalzite deloc. Exista exceptii pentru spitale, camine de batrani si scoli.
Vicepresedintele Asociatiei Medicilor de Munca din Germania a recomandat ceaiul fierbinte, plimbarile de pranz, paturile si doua perechi de sosete.
Si Franta a avut un plan de economisire a energiei pentru iarna trecuta. Prim-ministrul Elisabeth Borne a spus ca 19 grade este "regula". Temperaturi similare au fost si in locuintele din Marea Britanie, Austria sau Elvetia.
La randul sau, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda sa ca termostatul sa nu fie setat la o temperatura mai mica de 17 grade in lunile de iarna atunci cand sunt oameni in casa.
Comments