Doliu mondial: un important om de afaceri, cu venituri impresionante pe piata din Romania, a murit....

,,Abilio Diniz a fost un aventurier cu o mie de vieti, un antreprenor de exceptie, un sportiv de top, om de media si de cultura", a declarat luni directorul general al Carrefour, Alexandre Bompard, pe X (fostul Twitter), potrivit BFM

Abilio Diniz era un actionar important al grupului Carrefour din 2015, detinand 8,83% din actiuni la sfarsitul anului 2022. El facea parte din consiliul de administratie din 2016 si coprezida comitetul de strategie.

,,Vitalitatea sa, dedicarea sa in munca si credinta in Brazilia sunt mari lectii de viata", a reactionat luni, pe X, vicepresedintele brazilian Geraldo Alckmin.

Luni, familia Moulin, proprietara a marilor magazine Galeries Lafayette si cel mai mare actionar al Carrefour, a vorbit despre ,,prietenia sincera" si ,,pasiunea comuna pentru provocarile din marea distributie" impartasite de Abilio Diniz si Philippe Houze, vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Carrefour si presedinte al Consiliului de Administratie al Galeries Lafayette.

Abilio Diniz a mostenit de la tatal sau grupul de retail Pao de Acucar, care a devenit lider in Brazilia inainte de a fi vandut catre Casino in 2012.

Revista Forbes a estimat averea sa la 2 miliarde de dolari in februarie 2024.

Potrivit presei de specialitate, miliardarul brazilian Abilio Diniz, care a construit un imperiu in sectorul comertului cu amanuntul din supermarketuri, a murit duminica la Sao Paulo, dupa ce fusese internat la Spitalul Albert Einstein si a suferit insuficienta respiratorie din cauza pneumoniei.

Diniz a jucat un rol esential in istoria retailului brazilian, fiind cel mai recent vicepresedinte al Carrefour Brasil (CRFB3.SA), deschide o fila nouasi ca membru al consiliului de administratie al grupului francez Carrefour (CARR.PA), deschide o fila noua.

La sfarsitul anilor 1950, a co-fondat Pao de Acucar (PCAR3.SA), deschide o fila noua, care a devenit cel mai mare lant de supermarketuri din tara. Dupa o serie de fuziuni si achizitii, controlul sau a trecut in mainile Cazinoului din Franta (CASP.PA), deschide o fila nouain 2012.

Diniz a ramas in compania pe care a fondat-o pana in 2013, cand a preluat functia de presedinte al procesatorului de alimente brazilian BRF (BRFS3.SA), deschide o fila noua, unde a servit timp de cinci ani.

Comments