Dorin Iacob, despre planul ultrasecret al Statului paralel: Ghita si Dragnea ar fi controlat absolut tot daca Ponta ar fi castigat alegerile prezidentiale in 20

Dorin Iacob, despre planul ultrasecret al

Dorin Iacob, despre planul ultrasecret al Statului paralel: Ghita si Dragnea ar fi controlat absolut...

,,A castigat Traian Basescu alegerile (in 2004 - n.red.), dar s-au si transferat in spatele dlui Adrian Nastase in acel grup. (...) Nu cred ca Nastase a vrut , cum nici Basescu nu cred ca a vrut, pentru ca voia sa stapaneasca jocurile. Acest grup se transfera si influenteaza. (...) A aparut dna Monica Macovei (...) cu adevarat un fost procuror, caruia i se potriveste sintagma de procuror comunist, cu o justitie controlata. (...) Adica presedintele avea o forta mai mare, nu era lasata justitia sa-si regleze singura oamenii. In acest context, aceste grupuri de interese cred ca si in jurul dlui presedinte Basescu, care a pus doi tineri Coldea si Kovesi, mult prea tineri, nu au fost formati, nu aveau experienta necesara", a explicat Dorin Iacob aparitia grupurilor de interese, care vor deveni ,,statul paralel" de mai tarziu, in emisiunea ,,Culisele statului paralel", luni, la Realitatea PLUS.

Cum s-a nascut statul paralel. Ascensiunea lui Sebastian Ghita, mult mai puternic decat Elena Udrea

,,Doamna Elena Udrea era cel mai influent personaj in epoca, desi a fost ministrul Dezvoltarii, consilier de stat sau nimic, tot a fost cea mai puternica. Acest gen de de putere imi displace, pentru ca nu era normal. Dl Ghita Sebastian a fost mult mai puternic in spatele dlui Ponta decat Elena Udrea in spatele sau alaturi de Basescu.

Sebastian Ghita apare in acea perioada ca un om de afaceri foarte activ, rapace, domina piata softului unde se faceau foarte multi bani. Industria IT-ului e o industria-cheie din industria mondiala. Domina si controla discretionar si abuziv alte firme de soft cu adevarat profesioniste. Era abil inteligent, nu l-am sesizat in acea vreme ca fiind altceva decat spun, conlucra si cu Elena Udrea, cu puterea.

Apare o alta preluare de know-how. (...) E un moment in care camarazii din puterea de atunci, Coldea si Kovesi, se desprind. Dar altcineva observa. Sebastian Ghita, care a invatat din greselile constituirii de putere din jurul unui presedinte.

Eram incredintat ca ce vad eu vede si SRI-ul, vad si procurorii. Aveam aceasta convingere, nu trebuia sa sesizez pe cineva, eram foartet convins ca aceste lucururi se fac, se regleaza, dar nu a fost asa, de cele mai multe ori nu a fost asa", a dezvaluit Dorin Iacob.

Cum s-a rupt Ponta de Coldea

,,Va relatez un episod - alegerile din 2014. (...) L-am apreciat in continuare pe dl Ponta, un tanar care putea sa reformeze PSD, mi-a placut proiectul USL, statul roman poate fi resetat sa fie scos din zodia acelor protocoale, dar n-a fost sa fie asa. Puternice grupuri de interese... Grupul de la Monaco a fost mai puternic decat cel de la Ploiesti. Dl Crin Antonescu a fost inlaturat. S-a rupt dl Ponta de Coldea si a aparut drept candidat la presedintia Romaniei", a relatat Dorin Iacob in emisiunea ,,Culisele statului paralel", la Realitatea PLUS.

Victor Ponta i-ar fi spus lui Florian Coldea la o chermeza la care participau toti cei care decideau soarta Romaniei ca il da afara daca va ajunge presedinte, potrivit Realitatea PLUS. Dezvaluirile din culise i-au apartinut lui Sebastian Ghita, care descria relatia dintre Ponta si Florian Coldea ca fiind una plina de conflicte. Omul de afaceri a facut declaratiile in timpul unui interviu acordat lui Ion Cristoiu, dupa ce a plecat din tara. Acesta ar fi momentul in care Ponta s-a rupt de Coldea.

,,Dragnea si Ghita ar fi controlat absolut tot daca Ponta castiga presedintia Romaniei in 2014"

Dorin Iacob vorbeste despre cum s-a prabusit planul secret al lui Ponta si Ghita in momentul alegerilor prezidentialee din 2014: ,,Intre turul I si II am sesizat ca acea poveste cu diaspora si votul se va intoarce cu siguranta major impotriva dlui Ponta care parea ca va castiga si turul II. Am comparat cu momentul din 2004 cand intre turul I si II a intrat sloganul ,,Nu puteti voi vota cat putem noi fura". A intrat cu acel soft ,nu putea incheia votul cu numarare. (...) Publicul s-a mobilizat si a sprijinit candidatul Aliantei D.A. Am insistat, am fost sa-i spun lui Ponta asta, si el a spus ca du-te si spune-le lui Dragnea si Ghita. Ei erau convinsi ca vor castiga, eu nu. Am discutat cu cei doi. Am sesizat atunci ca dl Ghita avea o putere si credinta ca e stapanul jocului si ca are presedintele, in persoana dlui Ponta, adica el il are pe presedinte.

Daca reconstituim acum, cine e dl Ghita, cel care a sponsorizat, a platit, a dat mita, a circulat banii, a castigat toate contractele cu statul fara licitatie, cu institutii de forta, a ratat softuri esentiale, cum e cardul de sanatate.(...)

Nu pot sa nu realizez ca acest om (Ghita - n.red.), daca Ponta castiga presedintia Romaniei, impreuna cu dl Dragnea, care devenea foarte puternic politic prin plecarea lui Ponta la Cotroceni, erau doi oameni care ar fi controlat absolut tot. Probabil ajungea dl Maior prim-ministru (...), intentionau sa-l puna pe dl Oprea la SRI. (...) Dl Ghita a fost invatat din episodul Udrea: sa fii puternic e sa faci un pas in fata aparent, dar sa fii desupra, in fata tuturor. Atunci se nastea acel stat paralel. S-a grabit dl Ponta sa-l ameninte pe dl Coldea".

De ce a fost protejat Ghita?

,,Nu stiu de ce (a fost protejat Ghita - n.red.). (...) Este un om (Ghita-n.red.) care a adunat in mana lui foarte multi bani din punga contribuabilului, din mana statului, si dupa aceea a stiut sa acumuleze multa putere, sa se joace cu ea. Pentru ca e un om foarte lacom, e inteligent, dar lacom. Asta l-a si dus nicaieri, adica este fugar.

Si in acest moment, pe langa cei care sunt acum la putere se insinueaza oameni de afaceri, in Aparare, cum e IVECO si alte barcute", a mai declarat Dorin Iacob.

,,La Cotroceni nu se mai ajunge ca alta data. Nu cred ca si la primul ministru, dar se incearca in anturajul sau"

,,Stiu un lucru, care e salutar: la Cotroceni nu se mai ajunge ca alta data, influente de genul asta nu-si mai au locul. Nu cred ca si la primul ministru, dar in anturajul sau se incearca.

In 2014, daca publicul nu avea acel reflex de a vota altfel, si in 2004, si in 2014, acolo unde apar tenebre, personaje controversate, publicul stie sa discearna si voteaza in consecinta", este de parere Dorin Iacob.

Cine are de suferit daca vorbeste Sebastian Ghita

,,Nimeni esential nu are de suferit, statul are de castigat daca va vorbi. Trebuie sa deconteze. Puterea politica, guvernele trebuie sa se nasca legitim. Mi- aminte de sintagma solutiei imorale - partidul lui Voiculescu, nu a fost imorala, ci negociata politic corect. Lucruri din acestea se pot face. Dar jocuri de putere cum a facut Ghita, Udrea, Bittner, in spatele celor care le dam votul, nu trebuie sa se repete. Asta e dorinta mea. (...) Sa ne dam mana cu totii, ca gura pacatosului adevar graieste, adevarul poate sa ajute", a mai declarat Dorin Iacob, in emisiunea ,,Culisele puterii", de luni, la Realitatea PLUS.

Despre o posibila implicare a fostului sef SRI George Maior in fuga lui S. Ghita, Dorin Iacob spune ca ,,nu stiu ce poate avea seful SRI cu frontiera, poate politia", iar despre S. Ghita ca acesta ,,le facea agenda celor de la putere, ii domina, ii facea sa creada ceva sau altceva. Este clar, cei doi tineri promovati de Basescu (Coldea si Kovesi - n.red.) au sesizat si ei. Chiar si domniile lor pot candva sa povesteaszca intr-o alta maniera, sa se delimiteze de ce a fost gresit in cariera lor".

,,De cate ori apare cineva la usa unui secretar de stat intrebati la ministerul respectiv. Noi traim intr-o Uniune Europeana, alianta, suntem vazuti intelesi, suntem judecati, dar sta doar in puterea noastra, nu trebuie sa ne dicteze nimic niciun serviciu strain. E foarte bine sa avem un parchet puternic, un SRI puternic, sa ne uitam la CV-urile lor, mie nu mi-e teama", a conchis Dorin Iacob in emisiunea ,,Culisele puterii", luni, la Realitatea PLUS.

Comments