Dosarul "10 august", clasat partial. Sefii Jandarmeriei, scosi de sub urmarire penala

Dosarul "10 august", clasat partial. Sefii Jandarmeriei, scosi de sub urmarire penala

Dosarul "10 august", clasat partial. Sefii Jandarmeriei, scosi de sub urmarire penala

Procurorii DIICOT au transmis ca nu exista probe care sa sustina acuzatia ca ar fi fost vorba despre o lovitura de stat, asa cum sustinea Jandarmeria Romana in plangerea depusa la Parchet, dar nici ca ar fi fost pregatita reprimarea protestului, asa cum au sustinut unii manifestanti, care au depus plangeri in acest sens.

In schimb, procurorii au anuntat ca unii jandarmi au fost violenti cu protestatarii, astfel ca vor fi investigati de procurorii militari.

Intr-un comunicat, DIICOT a anuntat clasarea cauzei sub aspectul savarsirii, in forma tentativei, a infractiunii de actiuni impotriva ordinii constitutional

Procurorii au clasat si acuzatiile de abuz in serviciu, participatie improprie la purtare abuziva, participatie improprie la fals intelectual participatie improprie la uz de fals, complicitate la abuz in serviciu si complicitate la participatie improprie la purtare abuziva impotriva a patru oficiali din M.A.I. si Jandarmerie - maior Cazan Laurentiu Valentin, comisar-sef de politie Chirica Mihai Dan, colonel Cucos Gheorghe Sebastian si colonel Sindile Catalin.

DIICOT isi declina competentele pentru urmarirea penala pentru purtare abuziva, abuz in serviciu si neglijenta in serviciu constand in aceea ca "in data de 10.08.2018, incepand cu ora 1800, cu ocazia mitingului organizat in zona Piata Victoriei din mun. Bucuresti, au avut loc incidente violente in care au fost implicate fortele de ordine din cadrul Jandarmeriei Romane, in urma carora a rezultat ranirea mai multor persoane", in favoarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Parchetelor Militare, se arata in comunicat.

Comments