Dosarul vaccinarilor fictive: Clientii, racolati de un angajat al SJU Prahova, care avea atributii i...


Un angajat cu o vechime de 15 ani din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Ploiesti a reprezentat o ,,sursa importanta de clienti pentru sistemul de vaccinare fictiva", iar acestia veneau inclusiv din alte judete, se arata in motivarea Tribunalului Prahova, care a dispus cercetarea sub control judiciar a celor patru inculpati retinuti in dosarul vaccinarilor fictive anti-COVID, informeaza Agerpres.


Angajatul Spitalului Judetean s-a folosit de pozitia sa pentru a racola persoane interesate de obtinerea adeverintelor, sprijinindu-i in acest scop, in scopul obtinerii de venituri inclusiv pentru sine, se arata in motivarea Tribunalului.


,,Asa cum rezulta din declaratiile suspectilor audiati, XX era cel care insotea la Centrul de Vaccinare un numar foarte mare de beneficiari, care veneau inclusiv din alte judete ale tarii", precizeaza sursa citata.


Potrivit documentului, procurorii au aratat in referatul cu propunerea de arestare preventiva a celor patru ca activitatea infractionala a acestora este de natura sa puna in pericol inclusiv sanatatea populatiei in conditiile liberei circulatii a celor pretins vaccinati.


Anchetatorii au aratat ca certificatele false de vaccinare erau eliberate fara ca macar beneficiarii sa se mai prezinte la centru.


,,Mai mult, inculpata XX, desi are calitatea de cadru medical cu atributii in lupta impotriva pandemiei de COVID-19, se foloseste de aceasta calitate intr-un scop vadit contrar atributiilor sale. Sugestiv pentru atitudinea inculpatei fata de faptele comise este ca initial la nivelul Centrului de vaccinare Valea Calugareasca solicita prezenta beneficiarilor la centru, dupa momentul mutarii activitatii la CMI XX, indrazneala si determinarea infractionala a suspectei s-a amplificat, aceasta procedand la inregistrarea in RENV a oricarei persoane interesate de obtinerea adeverintei de vaccinare, fara ca aceasta sa se mai prezinte la cabinetul medical", arata anchetatorii.


Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova au efectuat, in data de 14 octombrie, 17 perchezitii domiciliare si la sediile centrului de vaccinare si ale cabinetelor medicale individuale ale medicilor de familie vizate in cauza, fiind puse in aplicare 35 de mandate de aducere emise pe numele inculpatilor si suspectilor. In urma audierilor, patru persoane au fost retinute, instanta dispunand cercetarea sub control judiciar.


Comments