Drobul, o delicatesa nelipsita de pe masa de Paste. Ce sa pui in compozitie, ca sa nu se sfarame: se...

Ce sa pui in drob ca sa nu se mai sfarame!

Ingrediente: maruntaie de miel (ficat, plamani, inima si rinichi), 1 prapur de miel, 1/2 kg ficat de pui, 1/2 kg carne macra de pui sau de vita, 3 legaturi ceapa verde, 3 legaturi marar, 3 legaturi patrunjel, 4-5 oua , 2 legaturi usturoi, 2-3 oua fierte tari, 1 felie paine, sare, piper.

Nu uita de un ingredient esential pe care trebuie sa-l incluzi in mod obligatoriu in reteta pentru a preveni sfaramarea atunci cand tai preparatul in felii: ouale. Ele vor ajuta la legarea perfecta a tuturor ingredientelor, asigurandu-se ca drobul de pui va fi de o consistenta delicata si cremoasa.

Drob de pui cu ciuperci, o delicatesa ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste. Reteta, pas cu pas

Cureti toate organele de miel si separi plamanii pentru a-i fierbe cu un praf de sare. In timp ce celelalte maruntisuri fierb, tii rinichii in apa cu otet. Fierbi ficatul de miel impreuna cu ficateii de pui, inima si rinichii timp de 10 minute, apoi arunci apa. Carnea este spalata si taiata in cubulete. Carnea macra este taiata in cuburi si trecuta prin masina de tocat. Se amesteca cu ceapa, usturoiul, patrunjelul si mararul tocat marunt. Condimentezi cu sare si piper dupa gust, adaugand oua crude si felia de paine inmuiata in apa rece si stoarsa ulterior.

Postul Pastelui. Cum se prgateste drobul de ciuperci: reteta, in doar cativa pasi simplii. Inlocuieste carnea cu succes

Rinichii tocati sunt adaugati peste restul de carne. Adaugi ficateii, plamanii, rinichii si inima tocate bine, apoi framanti amestecul, adaugand sare si piper. Tai prapurul in doua si asezi o parte intr-o tava unsa cu ulei. Stratul de carne este pus deasupra, iar peste acesta se adauga 2-3 oua fierte tari si decojite. Urmeaza un nou strat de carne si deasupra este asezata cea de-a doua bucata de prapur. Tava este introdusa in cuptorul preincalzit.

Sursa text: Click.ro

Comments