Dulceata de gogonele, delicatesa traditionala romaneasca rara. Reteta simpla si usoara

Dulceata de gogonele, delicatesa traditionala romaneasca rara. Reteta simpla si usoara

Dulceata de gogonele, delicatesa traditionala romaneasca rara. Reteta simpla si usoara

Este o delicatesa traditionala romaneasca, mai neobisnuita si surprinzatoare. Se prepara din gogonele (rosii verzi, necoapte), care ofera un gust dulce-acrisor unic.

Aceasta este o reteta mai rar intalnita, dar cu un farmec deosebit, specifica zonelor rurale din Romania. Gogonelele, de obicei folosite pentru muraturi, sunt transformate intr-un desert delicat si aromat, similar in textura si consistenta cu dulceturile clasice. Poti folosi aromele preferate pentru un gust desavarsit.

Dulceata poate fi consumata in clatite, pe paine prajita sau langa branzeturi, oferind un contrast placut intre dulce si sarat. Aceasta este o reteta speciala, cu un gust surprinzator, ideala pentru cei care iubesc sa experimenteze preparate noi si autentice.

Descopera aici si reteta de dulceata de dovlecei cu lamaie, un adevarat deliciu culinar, iar in continuare poti urmari lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas al dulcetii din gogonele.

De ce recomanda specialistii sa consumi cafea in timpul verii. Care sunt beneficiile sale in sezonul caldDulceata de gogonele - Ingrediente1 kg de gogonele verzi (rosii necoapte)1 kg de zahar500 ml apa1 lamaie (zeama si coaja rasa)1 baton de vanilie sau esenta de vanilie.Reteta dulcetii de gogonele - Mod de preparare

Mai intai, te vei ocupa de sortarea gogonelelor si pregatirea lor pentru a le transforma in dulceata. Poti folosi si gogonele verzi, dar si din cele usor colorate in galben sau rosu, pentru un aspect mai interesant. Apoi vei pregati siropul in care se vor rasfata gogonelele.

Spala bine gogonelele si taie-le in felii subtiri sau cubulete, in functie de preferinta. Daca gogonelele sunt mari, le poti taia in bucati mai mici.

Daca doresti, poti sa le oparesti 2-3 minute in apa clocotita, apoi sa le lasi sa se scurga bine pentru a elimina o parte din gustul amar.

Descopera si o reteta de dulceata de smochine fara zahar, perfecta pentru micul dejun sau deserturi.

Trucuri care te pot ajuta sa scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur iti vor folosiCum prepari dulceata de gogonele

Intr-o cratita mare, pune zaharul si apa si lasa-le sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sirop clar si usor ingrosat.

Adauga batonul de vanilie sau esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.

Apoi adauga gogonelele in sirop si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de 30-40 de minute, amestecand ocazional. Ai grija sa nu le fierbi prea tare, pentru a pastra textura usor crocanta a bucatilor de gogonele.

Citeste continuarea aici

Prune la borcan fara zahar. Reteta simpla si sanatoasa de conservare a fructelor

Comments