Dulceata de gutui. Un deliciu de care te poti bucura intreaga iarna

Dulceata de gutui. Un deliciu de care te poti bucura intreaga iarna

Dulceata de gutui. Un deliciu de care te poti bucura intreaga iarna

Ingrediente:2 kg Gutui;1 kg Zahar;200 ml Apa rece;1 buc Lamaie zeama de la o lamaie.Mod de preparare:Alegeti gutui bine coapte si evitati folosirea celor necoapte. Spalati bine gutuile pana cand nu mai prezinta puful caracteristic pe coaja.Cojiti gutuile si taiati pulpa in cubulete mici. Pentru a preveni oxidarea, stropiti cubuletele cu zeama de lamaie si amestecati bine.(Optional) Daca doriti o dulceata mai fina, razuiti gutuile.Intr-o cratita cu fundul gros care nu lipeste, adaugati cubuletele de gutui, apa si zaharul. Amestecati bine si puneti dulceata la fiert la foc mic.In timpul fierberii, se va forma spuma peste dulceata,strangeti spuma formata cu o spumiera si curatati marginile cratitei cu un servetel umed pentru a preveni caramelizarea zaharului.Fierbeti dulceata timp de 20-25 de minute pana cand aceasta capata o culoare aurie. Lasati-o sa se raceasca pana a doua zi.In acest timp cubuletele de gutui vor absorbi zaharul din sirop si se vor confia frumos.A doua zi, se pune din nou dulceata la fiert la foc mic pentru inca 10 minute din momentul in care da in primul clocot. Dulceata este gata atunci cand siropul este legat si nu curge usor de pe lingura.Adaugati, daca doriti in dulceata, samburi de nuca sau scortisoara.Sterilizati borcanele si capacele in cuptor la 150?C timp de 10 minute. Turnati dulceata fierbinte in borcane, lasand un spatiu liber de aproximativ 2 degete la buza borcanului. Pentru a nu se sparge borcanele puneti-le pe o tava metalica care va prelua socul termic.Capsati stransi borcanele si asezati-le cu gura in jos, se acopera cu prosoape de bucatarie si se lasa sa se raceasca pana a doua zi, apoi se pot depozita in camara.Gem de gutui. Reteta fara zahar. Ideal pentru diabetici si pentru cine vrea sa slabeasca

sursa: gustoase.ro

Comments