Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile in dosarul mitei de 1,25 de milioane de lei

Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile in dosarul mitei de 1,25 de milioane de lei

Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile in dosarul mitei de 1,25 de milioane de lei


Tribunalul Vaslui a admis sambata, 23 septembrie, solicitarea DNA Iasi si a emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Dumitru Buzatu, presedinte al Consiliului Judeatean Vaslui.


Liderul local PSD a fost prins in flagrant, vineri seara, cand primea o mita de 1,25 milioane de lei, un procent de 10% din valoarea unui contract de achizitie publica pe care un om de afaceri il incheiase cu Consiliul Judetean Vaslui si care avea ca obiect reabilitarea si modernizarea unor drumuri din judetul Vaslui. Buzatu ameninta ca, in lipsa banilor, va bloca banii pe care CJ Vaslui trebuia sa-i dea constructorului.


Potrivit informatiilor Libertatea, Dumitru Buzatu a fost tradat la o partida de pescuit de omul lui de casa, Emil Savin, cunoscut in zona Moldovei drept Farmazon si regele asfaltului. Seful CJ a solicitat mita lui Farmazon, au relatat surse apropiate omului de afaceri Farmazon pentru Libertatea. Atunci, Farmazon l-a denuntat si l-a mobilizat si pe asociatul sau clujean sa-l sustina pentru flagrantul organizat de DNA.


"Buzatu a insistat sa primeasca banii. Farmazon l-a chemat la pescuit la baza lui piscicola de pe Valea Prutului. Buzatu a venit acolo ca sa pescuiasca si la plecare a primit banii. Farmazon e cel care i-a pus banii in portbagaj, iar apoi Buzatu a fost oprit de DNA", a explicat un apropiat al omului de afaceri, pentru ziar. Informatiile sunt corelate cu surse judiciare.


Au urmat perchezitii care au durat circa 6 ore la locuinta sa din satul Maraseni, la aproximativ 30 de kilometri de municipiul Vaslui, si apoi audieri nocturne la DNA Iasi.


Audierile au inceput in jurul orei 04.00, la DNA Iasi, unde Buzatu a fost adus intr-o masina a Jandarmeriei si au durat circa trei ore. In urma lor, procurorii au dispus retinerea lui Dumitru Buzatu si inaintarea unei solicitari pentru arest preventiv, care a fost aprobata acum de Tribunalul Vaslui.


Ca urmare a flagrantului realizat de DNA, Dumitru Buzatu a fost exclus sambata din PSD, in timp ce fosta sa sotie, senatoarea Gabriela Cretu, a fost suspendata. Fiul sau, Tudor Buzatu, a demisionat din pozitia ocupata in Secretariatul General al Guvernului.


In acelasi dosar a mai fost retinut si Radu Judele junior, expertul angajat de CJ Vaslui pentru a analiza daca lucrarile de infrastrctura facute de firma lui Farmazon sunt conforme, intr-un moment in care au aparut tensiuni intre omul de afaceri si Dumitru Buzatu. Dupa ce initial a declarat ca nu sunt conforme, experul a cerut mita de la omul de afaceri si si-a contrazis propria expertiza.


Comments