VIDEO | Momentul in care Dumitru Buzatu primeste mita de 1,2 milioane de lei de la omul de afaceri c...


Dumitru Buzatu deschide portbagajul masinii sale, moment in care omul de afaceri Emil Savin, denuntatorul din dosar, ia o geanta maro de pe bancheta din spate a masinii sale si o pune in portbagaj, potrivit imaginilor din timpul flagrantului obtinute de Libertatea de la surse judiciare.


Geanta maro, care continea 2.500 bancnote de 500 de lei fiecare, a fost pusa la dispozitie de catre DNA pentru realizarea flagrantului.


Banii gasiti in portbagajul lui Dumitru Buzatu in timpul flagrantului

Mita a fost oferita de catre omul de afaceri la 17.15, la baza de pescuit de la Carja a omului de afaceri Emil Savin, cunoscut in Moldova ca ,,Farmazon". La 19.12, Dumitru Buzatu a fost oprit de catre procurori care in timpul perchezitiei auto au gasit geanta cu banii marcati, potrivit informatiilor din referatul DNA prin care se cere arestarea lui Dumitru Buzatu.Suma de bani reprezenta un procent de 10% din valoarea unui contract de denuntatorul il incheiase cu Consiliul Judetean Vaslui si care avea ca obiect reabilitarea si modernizarea unor drumuri din judetul Vaslui astfel incat contractul sa se deruleze in bune conditii, iar CJ Vaslui sa plateasca facturile, potrivit DNA.


Dumitru Buzatu a negat in fata procurorilor ca a primit. ,,Aceasta geanta si suma de bani din interior imi apartine, sunt bani din economiile mele", a spus liderul CJ Vaslui, doar ca banii erau marcati de DNA pentru realizarea flagrantului.


Sambata, Tribunalul Vaslui a dispus masura arestarii preventive pentru 30 de zile pe numele fostului lider PSD Vaslui, care a fost exclus tot sambata din partid ca urmare a flagrantului.


Comments