E fiica de preot si a crescut intr-un sat de

E fiica de preot si a crescut intr-un sat de munte din Romania. A vandut un tablou in bitcoin, in Ho...

Stefania Nistoreanu este artista din Romania care a vandut un tablou in Bitcoin, in premiera, iar acum vrea sa cucereasca Japonia. Tanara are lucrari frumoase si proiecte ambitioase.

Pentru fetita crescuta intr-un sat de munte din Moldova, in parohia tatalui ei, pictura a fost cea mai frumoasa indeletnicire. Si asa a si ramas. Cu pasiune si ambitie, Stefania Nistoreanu a ajuns sa fie cunoscuta in mai toata lumea. Ii place sa fie in pas cu tehnologia, asa ca a decis ca lucrarile ei sa poata fi cumparate cu monede virtuale, criptomonede: Bitcoin si Diamond Coin. "Bitcoin a fost pentru mine o revelatie, am inteles ca o noua epoca incepe, o epoca pe care o anticipam si trebuia sa vina. Ideea de inovatie, avangarda este ceea ce cauta un artist. Nu am avut nici o indoiala in ceea ce priveste alegerea de a-mi valorifica asa lucrarile". Pe site-ul ei, lucrarile pot fi cumparate si in Diamond Coin, o alta moneda virtuala, a carui valoare este acum de aproximativ 6 dolari, asadar, circa 25 de lei.

Nu de mult, Stefania Nistoreanu a devenit prima artista din Romania care a vandut un tablou in Bitcoin, dupa ce un colectionar de arta din Hong Kong a cumparat lucrarea ei intitulata "Cryptsy" cu suma de doi Bitcoin. "Cryptsy a fost listata pe BitPremier impreuna cu alte lucrari, eu fiind practic prima artista care a listat acolo si a fost achizitionata prin aceasta platforma (cea mai mare si mai importata in domeniu, fiind considerata o piata de lux a cumparaturilor cu Bitcoin)", ne-a povestit artista.

Stefania colaboreaza si cu alte site-uri si platforme, dar sustine ca este adepta monedelor virtuale, pentru ca "este o metoda de plata usor de utilizat, sigura si rapida, transferul realizandu-se aproape instant". Un Bitcoin a ajuns recent sa valoreze aproximativ 3.000 de dolari, deci cam 11.500 de lei.

Stefania Nistoreanu, invitata la un mare targ de arta din Londra

De curand, Stefania Nistoreanu a fost invitata sa participe la un eveniment important de la Londra: Parallax Art Fair London, un mare targ de arta, ce va avea loc in perioada 20-22 octombrie. In plus, ea vrea sa-i cucereasca si pe niponi: lucreaza, alaturi de echipa ei, la un proiect amplu, un turneu in Japonia: "Este vorba despre cateva expozitii intr-un concept nou, original si spectaculos, care va releva dincolo de caracterul universal al operei mele si spiritul si esenta romaneasca", explica Stefania.

In tot acest timp, in atelierul ei din Brasov, artista lucreaza zi de zi: "Toate lucrari mele sunt de suflet, din mine, din spiritul meu, dar un artist nu se ataseaza prea mult de nimic, nici macar de lucrarile sale, le daruieste semenilor, planetei, Universului", spune ea. Are in continuare cereri pentru operele sale, ba chiar pentru o lucrare importanta, dar, superstitioasa din fire, nu vrea sa vorbeasca despre ele inainte de a fi finalizate.

Citeste si:

Delia a facut-o si pe asta. L-a anuntat: ,,Vei fi tatic" | VIDEO

Scene teribile in Centrul Capitalei! Cu flori intr-o mana si cu un cutit in cealalta, un tanar a vrut sa se sinucida

Post-ul E fiica de preot si a crescut intr-un sat de munte din Romania. A vandut un tablou in bitcoin, in Hong Kong, si acum pleaca in Japonia! apare prima data in Libertatea.ro.

Comments