Elena Udrea, pe Facebook: ,,Ma gandesc sa cer sa fiu declarata nebuna pentru l-am adus pe campionul...


Elena Udrea, 48 de ani, condamnata definitiv la sase ani de inchisoare in dosarul Gala Bute, afirma, intr-un mesaj postat pe contul oficial de Facebook, ca va cere sa fie declarata nebuna, dupa ce a urmarit experienta unui criminal care a scapat pe motiv ca nu avea discernamant.


,,Vazand cum criminalul din Brasov, cel care acum trei ani si-a omorat bunica, a fost trimis acasa fara sa fie tras la raspundere, pe motiv ca fost lipsit de discernamant la momentul crimei, ma gandesc sa cer si eu sa fiu declarata nebuna si lipsita de discernamant pentru ca m-am implicat in aducerea campionului Mondial la box, Lucian Bute, sa boxeze in Romania", se arata in mesajul postat pe pagina Elenei Udrea.


Udrea reclama, din nou, un abuz in condamnarea sa: ,,Dincolo de abuzul facut de cei 4 judecatori ai ICCJ in 7 aprilie, care au incalcat atat Constitutia Romaniei cat si Deciziile CCR nr. 685/2018 si CJUE din 212.12.2021 si au refuzat rejudecarea in conditii de legalitate a dosarului Gala Bure, pe fondul problemei, prin sentinta care trebuia sa fie desfiintate si nu a fost, eu am fost condamnata in 2018 la 6 ani de inchisoare pentru ca ,,am cerut angajatilor ministerului sa gaseasca SOLUtIILE LEGALE pentru MDRT sa poata face publicitate brandului turistic al Romaniei in timpul Galei de Box, Campion pentru Romania", organizata la Bucuresti in iulie 2010 (citat din Rechizitoriu)". &


,,Gala Bute a fost cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodata in Romania si cu cea mai mare audienta la toate categoriile, pe plan national si international, meciul lui Bute fiind retransmis de cateva ori chiar pe CNN, Euronews, Eurosport si alte canale tv", noteaza fostul ministru.


,,Pentru ca am vrut sa promovam pe bani europeni, brandul turistic al Romaniei la acest eveniment, si am si reusit, intai Kovesi, apoi judecatorii sistemului ocult care conduceau si Justitia pana in anul 2020, Ionut Matei, Florentina Dragomir & Co, au decis ca este un abuz in serviciu, si mi-au dat 6 ani de inchisoare cu executare", acuza ea. & &


Udrea afirma ca vrea sa fie considerata nebuna si fara discernamant, ,,pentru ca doar un nebun si-ar fi riscat libertatea, cariera, ba chiar si viata, daca ne gandim la ce i se intampla lui Rudel Obreja, victima colaterala a acestui abuz, pentru a face ceva bun pentru tara". &


Oamenii sanatosi la minte nu fac nimic, se bucura linistiti de functiile lor si de privilegiile aferente, fara sa realizeze ceva si pentru tara, dar sunt liberi si fericiti! In timp ce eu ma lupt pentru dreptul de a-mi intalni copilul de 3 ani, in puscarie.

Elena Udrea:

Pe 29 iunie, judecatorii Inaltei Curti au respins cererile de suspendare a pedepsei formulate de avocatii Elenei Udrea, ceea ce inseamna ca fostul ministru va astepta in detentie judecata recursului in casatie.


Pe 7 aprilie 2022, ICCJ a respins o alta cale de atac formulata de Elena Udrea, contestatia in anulare, ceea ce a condus la punerea in executare a pedepsei de 6 ani primita in dosarul ,,Gala Bute".


Udrea a primit vestea ca trebuie sa mearga la inchisoare in Bulgaria, de unde se pregatea sa ajunga in Grecia. A fost arestata la vama Kulata, iar dupa doua luni, magistratii bulgari au decis extradarea ei in Romania.


Fostul demnitar se afla din 16 iunie la Penitenciarul Targsor, judetul Prahova.


Elena Udrea a fost condamnata pentru infractiuni de coruptie savarsite in perioada 2010-2012, in legatura cu administrarea fondurilor publice de catre Ministerului Dezvoltarii si Ministerul Economiei. Fostul ministru a decis sa organizeze Gala Bute din 2011, dupa discutii cu presedintele FR Box, Rudel Obreja, iar ulterior le-a cerut subordonatilor sa gaseasca solutii pentru finantarea meciului, ,,urmarind obtinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute", spun procurorii DNA si judecatorii care au pronuntat verdictul.


Gazeta Sporturilor a publicat in 2011 o serie de investigatii despre neregulile privind organizarea evenimentului sportiv finantat din fonduri europene, nereguli semnalate de jurnalisti inca din faza de pregatire a galei de box.&


Foto: Hepta


Comments