EURO 2016 – Turcia spera in calificare dupa ce a trimis Cehia acasa

EURO 2016 – Turcia spera in calificare dupa ce a trimis Cehia acasa

După un început de joc care a aparţinut Cehiei, turcii au reuşit să deschidă scorul în minutul 10, în urma unei acţiuni în banda dreaptă a tânărului Emre Mor, în vârstă de numai 18 ani, care l-a servit foarte bine pe atacantul Burak Yilmaz, iar acesta l-a învins pe portarul Petr Cech.cu un şut la colţul scurt.

Cehii s-au aruncat în atac după primirea golului, însă nu au reuşit să fructifice această dominare, deşi au avut câteva bune ocazii de a marca, cea mai mare dintre ele în minutul 17, când Tomas Sivok a trimis balonul cu capul în bară, în urma unei lovituri de colţ.

Turcia a preluat iniţiativa în debutul reprizei secunde şi, după o nouă acţiune ofensivă a lui Emre Mor, care a dat emoţii apărării cehe în minutul 58, elevii lui Faith Terim reuşesc să-şi dubleze avantajul şapte minute mai târziu, prin Ozan Tufan, care a trimis balonul în poarta lui Cech din centrarea lui Topal, care a recuperat balonul în marginea careului de 6 m, după o lovitură liberă executată de Inan. La faza respectivă, cehii au reclamat o poziţie de ofsaid la Topal.

Selecţionata Cehiei a încercat să reacţioneze după primirea celui de-al doilea gol, însă jucătorii săi s-au dovedit prea imprecişi la penultima sau ultima pasă, nereuşind să pună în pericol poarta lui Volkan.

În finalul jocului, cei mai periculoşi s-au dovedit tot turcii, care puteau marca din nou, prin Olcay Şahan, înlocuitorul lui Emre Mor, însă şutul acestuia a trecut la mică distanţă de poarta lui Cech (min.83), astfel că rezultatul a rămas nemodificat până la fluierul final.

Graţie acestui succes, primul la actuala ediţie a EURO 2016, Turcia a acumulat 3 puncte şi încheie grupa pe poziţia a treia, după Croaţia (7 pct) şi Spania (6 pct), calificate în optimile de finală, în timp ce Cehia a rămas cu un singur punct.

Turcii speră la rândul lor să figureze printre echipele care acced în faza următoare a competiţiei, de pe poziţia a treia în grupă.

În primele sale meciuri din Grupa D, Turcia a fost învinsă atât de Croaţia (0-1) cât şi de Spania (0-3), în timp ce selecţionata Cehiei a pierdut la limită meciul cu Spania (0-1), iar apoi a remizat în extremis cu Croaţia (2-2), după ce a fost condusă cu 2-0.

De menţionat că Turcia şi Cehia s-au mai întâlnit în faza grupelor şi la EURO 2008, unde turcii s-au impus cu 3-2 la capătul unui meci dramatic, calficându-se în sferturile de finală după ce au fost conduşi de cehi cu 2-0 până în minutul 75.

Cehia (4-3-3): Cech – Kaderabek, Sivok, Hubnik, Pudil – Pavelka (Skoda ’57), Darida, Plasil (Kolar ’90) – Dockal (Sural ’71), Necid, Krejci
Antrenor: Pavel Vrba

Rezerve: Kadlec, Selassie, Limbersky, Rosicky, Vaclik, Suchy, Skalak, Lafata, Koubek

Turcia (4-2-3-1): Volkan Babacan – Gonul, Topal, Balta,Koybasi – Tufan, Selcuk Inan – Emre Mor (Sahan ’69), Arda Turan, Volkan Sen (Ozyakup ’61) – Yılmaz (Tosun ’90)
Antrenor: Fatih Terim

Rezerve: Kaya, Calik, Sahin, Calhanoglu, Kivrak, Erkin, Malli, Ozbayrakli, Tekin

Comments