Evaziune fiscala in Maramures: Prejudicii de peste 8,1 milioane lei recuperate de politisti in 2023

Evaziune fiscala in Maramures: Prejudicii de peste 8,1 milioane lei recuperate de politisti in 2023

Evaziune fiscala in Maramures: Prejudicii de peste 8,1 milioane lei recuperate de politisti in 2023

Rezultatul activitatilor derulate in 2023 pe linia prevenirii si sanctionarii faptelor de evaziune fiscala s-a concretizat prin recuperarea unor prejudicii in valoare de 8.110.700 de lei (crestere de aproximativ 55% fata de anul 2022), dintre care 1.980.500 de lei prin dispunerea de masuri asiguratorii, activitatile de urmarire penala fiind derulate in 122 de dosare penale .

"Pentru realizarea obiectivului de combaterea evaziunii fiscale au fost efectuate activitati in urma carora au fost inregistrate un numar mai mare de dosare penale. In cursul anului 2023, pentru combaterea fenomenului infractional specific, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au derulat activitati in baza a 27 de planuri de actiune.

Pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tutun si produse din tutun, relevante sunt rezultatele obtinute in cadrul planului de masuri pe linia prevenirii si combaterii infractionalitatii comise in domeniile contrabandei cu tutun si produse din tutun la nivelul frontierei de stat si pe intreg teritoriul national, derulat cu implicarea tuturor structurilor din cadrul unitatii. In urma activitatilor efectuate au fost indisponibilizate peste 87.000 de pachete de tigarete, in valoare totala de 1.579.338 de lei.

Au fost organizate si executate 10 actiuni cu efective marite, context in care au fost efectuate 380 de perchezitii, din care 368 perchezitii domiciliare si 12 perchezitii auto, iar in contextul administrarii probatoriului in dosarele penale in care au fost utilizate mijloace specifice de investigatii, au fost dispuse masuri preventive fata de 7 persoane, astfel fata de 4 a fost dispusa masura arestarii preventive, fata de 2 a fost dispusa masura controlului judiciar si fata de o persoana s-a dispus masura retinerii pentru 24 de ore", se arata intr-un raport al IPJ Maramures.

In cadrul activitatilor de prevenire, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au constatat si aplicat 143 de sanctiuni contraventionale pentru incalcari ale prevederilor legale, in valoare totala de 738.200 de lei.

Vlad HERMAN

The post Evaziune fiscala in Maramures: Prejudicii de peste 8,1 milioane lei recuperate de politisti in 2023 appeared first on ZiarMM.

Comments