Presedintele CNAS: Avem 207.722 de pacienti oncologici; este dramatic pentru starea de sanatate a un...

Presedintele CNAS, Valeria Herdea, a declarat luni ca in Romania sunt peste 200.000 de pacienti oncologici, ceea ce este „dramatic pentru starea de sanatate a unei populatii”, informeaza AGERPRES.

„Din pacate, avem 207.722 de pacienti cu cancer si tot din pacate avem 2.700 de copii si vorbesc de copii minori care sufera de aceste afectiuni oncologice, ceea ce este dramatic pentru starea de sanatate a unei populatii”, a spus Herdea.

Intrebata in ce situatie este CNAS cu plata concediilor medicale, Herdea a raspuns ca acestea se vor plati esalonat.

„Concediile medicale se vor plati esalonat pentru ca nu se pot face altfel. Platim un procent in fiecare luna pentru a putea esalona pe parcursul intregului an, de comun acord cu Ministerul de Finante”, a sustinut presedintele CNAS.

Potrivit acesteia, evaluarea facuta la nivelul cabinetelor medicilor de familie se afla la final si s-au constatat „sub 1% derapaje”.

Herdea a spus ca verificarea medicilor de familie s-a facut esantionat.

Herdea a anuntat ca la nivelul CNAS, incepand cu 1 martie, se va derula o campanie de comunicare catre pacienti in asa fel incat fiecare sa inteleaga ca o persoana asigurata are „drepturi si obligatii”.

„Dreptul la serviciu medical inseamna si obligatie de a trece pe la medicul tau de familie in asa fel incat sa poti sa il ajuti. Asta se face in toate tarile civilizate si cred ca modelul vest european este de preluat si la noi”, a sustinut presedintele CNAS.

The post Presedintele CNAS: Avem 207.722 de pacienti oncologici; este dramatic pentru starea de sanatate a unei populatii appeared first on ZiarMM.

Comments