EVENIMENT - Ziua Bunei Vecinatati la Muzeul Maramuresean din Sighet

EVENIMENT - Ziua Bunei Vecinatati la Muzeul Maramuresean din Sighet

EVENIMENT Duminică, 24 iulie, Muzeul Maramureşean Sighetu Marmaţiei  se desfăşoară Festivalul “Ziua Bunei Vecinătăţi”. Se preconizează o participare numeroasă, pentru a cărui organizare au conlucrat nu mai puțin de 24 de primării din Țara Maramureșului dar și unele dintre cele mai importante instituții publice din județ.
EVENIMENT Potrivit organizatorilor, scopul principal al Zilei Bunei Vecinătăți este acela de strângere a relațiilor între administrațiile locale din stânga și dreapta Tisei și punerea bazelor unor colaborări viitoare, în beneficiul locuitorilor din Maramureș și Transcarpatia.

Toate satele Maramureşului Istoric vor fi reprezentate în interiorul muzeului prin ansambluri populare, coruri bisericeşti, meşteri populari reprezentând diverse meşteşuguri, producători locali de produse tradiţionale dar şi expoziţii de icoane, pictura şi proiecte de arhitectura vernaculară.

Jandarmii sigheteni vor asigura ordinea şi siguranţa publică la acest festival, prin măsuri specifice pentru desfăşurarea în condiţii optime a evenimentului.

În vederea evitării situaţiilor neplăcute, Jandarmeria Maramureş aminteşte următoarele: participanţii la această manifestare trebuie să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a evenimentului, în apropierea şi în zona de susţinere a concertului.

Jandarmeria recomandă participanţilor: să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice; să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale, să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia, deoarece astfel de evenimente reprezintă momente prielnice pentru infractori; să solicite sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora; de asemenea persoanele care vin însoţite de copii, să nu-i scape din câmpul vizual, deoarece aceştia se pot pierde cu uşurinţă prin mulţime.

Comments