Examenul de BAC la Matematica 2024, pentru elevii de la real. A doua proba scrisa a Bacalauratului

Examenul de BAC la Matematica 2024, pentru elevii de la real. A doua proba scrisa a Bacalauratului

Examenul de BAC la Matematica 2024, pentru elevii de la real. A doua proba scrisa a Bacalauratului


Examenul de Bacalaureat 2024 continua marti, 2 iulie, cu proba obligatorie a profilului, care, in cazul absolventilor de la real, este cea de la matematica. Peste 134.000 de absolventi, dintre care 119.000 din promotia curenta si 15.000 din cele anterioare, s-au inscris pentru a sustine Bacalaureatul in sesiunea iunie-iulie, conform datelor Ministerului Educatiei.


UPDATE ora 10.27: Subiectele primite la matematica de absolventii de liceu de la profilul tehnologic au fost publicate de Stirileprotv.ro.


Mai multe detalii: Subiectele la Matematica la BAC 2024. Ce le-a picat absolventilor de la profilul tehnologic


UPDATE ora 9.00: Incepe proba la matematica, a doua proba scrisa a examenului de Bacalaureat 2024. Din acest moment, candidatii au la dispozitie trei ore pentru rezolvarea subiectelor.


UPDATE ora 8.30: S-a incheiat intervalul de o ora in care a fost permis accesul candidatilor in salile de examen.


UPDATE ora 7.30: De la aceasta ora si pana la 8.30 este permis accesul candidatilor in salile de examen. Proba la matematica, a doua proba scrisa de la Bac 2024, va incepe la ora 9.00.


***


Proba la matematica este sustinuta de candidatii care au absolvit profilul real din filiera teoretica, profilurile din filiera tehnologica, profilul militar sau profilul pedagogic - specializarea invatatori-educatoare, din filiera vocationala.


Absolventii profilului umanist din filiera teoretica si de la celelalte profiluri si specializari din filiera vocationala sustin, la proba obligatorie de astazi, examenul la istorie.


Reguli la proba la matematica de la Bac 2024


Accesul candidatilor in centrele de examen este permis intre orele 7.30 si 8.30, proba fiind programata la ora 9.00.


Pentru a putea sustine examenul, absolventii de liceu trebuie sa aiba asupra loc un act de indentitate valabil.


Ei nu pot intra in sala de examen cu ghiozdane sau genti, carti, notite sau telefoane mobile, toate obiectele personale si materialele interzise fiind depozitate intr-o sala speciala, supravegheata de o persoana desemnata de comisia de examen.


Cei care sunt prinsi ca incalca aceste reguli vor fi exclusi din examen si nu vor mai avea dreptul sa sustina Bacalaureatul in urmatoarele doua sesiuni.


Odata ajunsi in sala unde urmeaza sa sustina proba, candidatii completeaza datele de identificare pe foaia de examen, apoi primesc subiectele. Din acel moment, au trei ore la dispozitie pentru a rezolva cerintele.


Potrivit metodologiei publicate de Ministerul Educatiei, ,,pentru elaborarea lucrarii scrise, candidatii folosesc numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor folosesc numai creion negru. Pentru probele scrise la disciplinele <> si <>, candidatii pot sa utilizeze instrumente de desen".


De asemenea, ,,se interzice folosirea, in timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul. Se foloseste numai hartia distribuita candidatilor de catre asistenti".


Probele de la Bac 2024 sunt monitorizate audio-video.


Cum are loc predarea lucrarilor la Bac 2024


Conform regulilor stabilite de Ministerul Educatiei, ,,dupa ce isi incheie lucrarile, candidatii numeroteaza foile, sub indrumarea asistentilor, numai cu cifre arabe, in partea de jos a paginii, in coltul din dreapta, indicand pagina curenta si numarul total de pagini, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, daca elevul a scris in total cinci pagini. Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar cateva randuri, partea nescrisa fiind barata de catre asistenti. Dupa incheierea numerotarii, candidatii predau asistentilor lucrarile si semneaza pentru confirmarea predarii lucrarii si a numarului de pagini".


Candidatii care nu au terminat de rezolvat subiectele in cele trei ore de examen vor preda lucrarile in faza in care se afla, iar trei dintre ei trebuie sa ramana in sala pana cand ultima lucrare este predata.


,,La predarea lucrarilor, asistentii bareaza spatiile nescrise, verifica numarul de pagini si il trec in procesele-verbale de predare-primire pe care le semneaza candidatii, precum si in rubrica prevazuta pe prima pagina a lucrarii. Ciornele si lucrarile anulate se strang separat si se pastreaza in centrul de examen", mai prevede metodologia.


Programa matematica Bacalaureat 2024


In cadrul examenului de Bacalaureat matematica are statut de disciplina obligatorie in functie de filiera, profil si specializare, potrivit legii. Astfel, programele de examen se diferentiaza in:


programa pentru filiera teoretica, profilul real, specializarea matematica-informatica si pentru filiera vocationala, profilul militar, specializarea matematica-informatica;
programa pentru filiera teoretica, profilul real, specializarea stiinte ale naturii;
programa pentru filiera tehnologica: profilul servicii, toate calificarile profesionale; profilul resurse naturale si protectia mediului, toate calificarile profesionale; profilul tehnic, toate calificarile profesionale;
programa pentru filiera vocationala, profilul pedagogic, specializarea invatator-educatoare.

Urmatoarele probe scrise de la Bac 2024


Dupa o zi de pauza, examenul de Bacalaureat 2024 continua joi, 4 iulie, cu proba la alegere a profilului si specializarii, iar vineri, 5 iulie, va avea loc proba de la limba si literatura materna, ultima din aceasta sesiune.


Primele rezultate se vor afisa pe 8 iulie, intre 9 si 11 iulie se vor rezolva contestatiile, iar pe 12 iulie se vor afisa rezultatele finale.


Calendar Bac 2024 sesiunea august


Urmatoarea sesiune de la Bac 2024 este programata in luna august.


15 - 22 iulie 2024: Inscrierea candidatilor la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidatilor care au promovat examenele de corigente
8 - 9 august 2024: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A 9 august 2024: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B
12 august 2024: Evaluarea competentelor digitale - proba D
13 - 14 august 2024: Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C
19 august 2024: Limba si literatura romana - proba E.a) - proba scrisa
20 august 2024: Proba obligatorie a profilului - proba E.c) - proba scrisa
21 august 2024: Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E.d) - proba scrisa
22 august 2024: Limba si literatura materna - proba E.b) - proba scrisa
26 august 2024: Afisarea rezultatelor la probele scrise (pana la ora 12.00) si depunerea contestatiilor (orele 12.00 - 18.00)
27 - 29 august 2024: Rezolvarea contestatiilor
30 august 2024: Afisarea rezultatelor finale

Comments