EXCLUSIV – Familia Mihaila extinde si modernizeaza Hotelul Mara din Baia Mare, proiectul investition...

INVESTITIE – HOTEL MARA. Firma Complex Mara SA, care administreaza Hotelul Mara din Baia Mare (localizat pe Bulevardul Unirii nr. 11), a primit certificat de urbanism pentru un proiect investitional care prevede lucrari de construire care constau in extinderea pe verticala, montarea unui acoperis peste terasa, inchideri perimetrale, anvelopare termica integrala si amplasarea unui sistem fotovoltaic peste mezaninul cladirii.

&

Hotelul Mara a fost inaugurat in 1986 si astazi este controlat de familia lui Ioan Viorel Romeo Mihaila (61 de ani, care a iesit din firma in 2016, in urma problemelor cauzate de executari silite dispuse in cadrul procesului de faliment al producatorului de alcool Indagrara Prodcom din Arad – acum radiata), prin firma Complex Mara SA. Cei mai mari actionari scriptici ai firmei care administreaza Hotel Mara sunt fiul Michael George Mihaila (absolvent de Drept, detine o participatiune de 38%) si sotia Maria Otilia Mihaila (care este si administratorul firmei si presedintele Consiliului de Administratie – tot in 2016, scriptic, cei doi soti au divortat, sotia preluand numele Maria Otilia Man) – si statul este actionar al firmei, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), cu o participatiune de 6%.
In 2022, firma a raportat o cifra de afaceri de 3,42 milioane de lei si un profit net de 207.664 lei (paradoxal, desi minuscul comperativ cu cifra de afaceri, acesta este cel mai mare profit declarat de firma in intreaga existenta), realizat cu 30 de angajati, dar si datorii de 1,67 milioane de lei – in perioada 2007-2010 firma avea 99 de angajati si ajungea la cifre de afaceri de 4,7 milioane de lei.

Detalii despre noua afacere in HoReCa & Retail

&

Familia Mihaila se pregateste sa dezvolte o noua afacere in zona HoReCa & Retail in Arad, dupa ce au cumparat treptat, prin firmele familiei, fosta proprietate a fabricii de alcool Indagrara, la preturi mult sub valorile pietei (exemplu: in 2018 au achizitionat cu circa 1,5 milioane de lei de la Directia de Venituri Arad, la a 4-a licitatie, o suprafata de peste 15.000 mp cu cladirile aferente – birouri, fabrica, magazii -, evaluata initial la peste 6 milioane de lei). Mai exact, proiectul investitional vizeaza edificarea unui hotel (cu 4 etaje + mansarda si suprafata construita desfasurata de circa 12.800 mp) in locul morii istorice edificate in urma cu peste 160 de ani si a unui retail park.

&

Noul hotel va fi edificat la iesire din Arad spre Pecica, vizavi de fostul mall Galleria si langa fosta fabrica de spirt si drojdie, in locul cladirii morii fostei fabrici de spirt si drojdie, edificata in anul 1862 de fratii Neuman (monument istoric). In acest moment este in elaborare Planul Urbanistic Zonal (PUZ), care sa permita desfiintarea constructiilor existente fara valoare istorica, reabilitarea morii-monument istoric si transformarea ei in hotel, care sa functioneze ca ancora a unui retail park de circa 32.300 mp, care urmeaza sa fie construit de un melanj de firme controlate de familia Mihaila pe fosta proprietate fabricii de alcool.

&

Terenul pe care urmeaza sa se dezvolte investitia HoReCa & Retail, in suprafata de aproape 5,3 hectare, este impartit in 21 de parcele, care se afla in proprietatea a 3 persoane fizice (Ioan Viorel Romeo Mihaila, sotia sa, Maria Otilia Mihaila, si fiica sa, Mihaela Mihaila/Sandu) si 3 firme: Asset Portofolio Management SRL din Baia Mare (firma fondata de fiul lui Mihaila, George Michael Mihaila, si cedata scriptic in 2019 fiului fostului deputat Mircea Man, Bogdan Mircea Man), Iovirom SRL din Bucuresti (care le apartine scriptic copiilor lui Mihaila, Mihaela Sandu si George Michael Mihaila) si Moara Vest SRL din Arad (care ii apartine lui Dusita Chiriac).

&

* Foto: @Hotel Mara

&

Catalin VISCHI

Articolul EXCLUSIV – Familia Mihaila extinde si modernizeaza Hotelul Mara din Baia Mare, proiectul investitional a intrat pe circuitul pre-executional apare prima data in 2mnews.

Comments