DECIZIE – Din cauza ,,costurilor majore" ale Romaniei pentru prinderea fugarului condamnat Chereches...

FUGA LUI CHERECHES: URMARI. Fuga din tara a fostului primar al municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, condamnat la 5 ani de inchisoare pentru coruptie, continua sa aiba urmari si pentru bugetul statului, dar si in legislatia de profil. Din cauza ,,costurilor majore" ale Romaniei pentru prinderea fugarului condamnat Chereches, la cea mai recenta sedinta de Guvern, prim-ministrul Marcel Ciolacu a cerut vicepremierului, ministrului de Interne si ministrului Justitiei sa se achizitioneze bratari de monitorizare care sa le fie montate tuturor inculpatilor asupra carora instanta dispune masura controlului judiciar, acest instrument fiind folosit atat in Europa, cat si in SUA.

&

,,In loc sa stam si sa dam explicatii cum a reusit cineva sa fuga, e atat de simplu. Le-am spus: vedeti care sunt procedurile cele mai scumpe si cumparati, ca nu trebuie sa cumparati un milion, ca si cu vaccinurile, ci cateva sute. Am cerut memorandum in Guvern in maximum doua saptamani. Haideti sa si prevenim, pentru ca costurile de a-l prinde pe Chereches au fost unele majore. Mai mult, ai pus un angrenaj intreg european, ai solicitat partenerilor tai sa te ajute, ca nu il prinzi intamplator…

&

Intelegem ce s-a intamplat acolo. Dar nu pot sa uit ca a putut sa treaca cu un buletin al altcuiva cu 10 ani mai tanar si ,,Dom'le eram obosit, a fost o neglijenta". Am o experienta de viata si eu, mi-e greu sa cred. Am inteles ca sunt intamplari si coincidente. Nimic nu e intamplator", a declarat Marcel Ciolacu, intr-o interventie la Romania TV.

&

Catalin VISCHI

Articolul DECIZIE – Din cauza ,,costurilor majore" ale Romaniei pentru prinderea fugarului condamnat Chereches, premierul a dispus sa se faca demersurile pentru ca inculpatii sub control judiciar sa poarte bratari de monitorizare apare prima data in 2mnews.

Comments