FUZIUNE – Liviu Marian Pop si Ilan Laufer, fostii ministri pesedisti colegi in Guvernul Tudose, si-a...

APP NU MAI EXISTA. Vineri, 1 decembrie 2023, in cadrul unui congres extraordinar organizat la Alba Iulia, Alianta Pentru Patrie (APP), partidul fondat de Codrin Stefanescu pentru fostul sau sef din PSD, Liviu Nicolae Dragnea (cooptat dupa eliberarea din inchisoare), si a carui conducere a fost cedata maramureseanului Liviu Marian Pop (49 de ani), zis PLM, fost ministru pentru Dialog Social (in perioadele 2012 si 2014-2015 – Guvernele Ponta) si al Educatiei (in perioada 2017-2018 – Guvernul Tudose), a fuzionat prin absorbtie cu partidul Forta Identitatii Nationale (FIN), condus de Harry Ilan Laufer (40 de ani), fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat in perioada 2017-2018 (Guvernul Tudose).

&

Tehnic, FIN a absorbit APP (care de la 1 decembrie 2023 nu mai exista). Practic, APP a trait doar 2 ani si 2 luni, fiind fondat oficial la 11 septembrie 2021. In acest scurt timp, dupa cearta dintre Stefanescu si Dragnea, partidul s-a scindat, oamenii fideli lui Dragnea (cea mai mare parte a partidului) refugiindu-se intr-un nou partid: Miscarea Romania Suverana (MRS).

&

Ulterior scindarii, Stefanescu i-a predat conducerea partidului APP fostului sau coleg din PSD, Liviu Marian Pop, motivand probleme de sanatate. Filiala Maramures a APP, condusa de Calin Matei (ex-PSD), a fost preluata de Liviu Bechis (ex-PSD). Cei mai multi membri ai APP Maramures s-au refugiat in MRS. In ultima perioada, APP Maramures mai exista doar cu numele, Bechis trecand la Partidul Republican.

&

Noul FIN a anuntat ca intra pentru alegerile din 2024 in Alianta AUR, miscare politica lansata de AUR sub denumirea Polul Suveranist si din care mai fac parte Alianta National Taranista (condusa de Radu Ghidau), Partidul Republican (condus de Marian Cucsa) si Alianta Renasterea Nationala (Peter Costea).

&

La Congresul extraordinar care a marcat fuziunea prin absorbtie FIN & APP au fost prezenti mai multi lideri AUR, printre care si presedintele AUR Maramures, deputatul Darius Pop.

&

Catalin VISCHI

Articolul FUZIUNE – Liviu Marian Pop si Ilan Laufer, fostii ministri pesedisti colegi in Guvernul Tudose, si-au fuzionat partidele si au anuntat ca intra in Alianta AUR apare prima data in 2mnews.

Comments