Marcel Ciolacu, anuntul momentului despre cresterea pensiilor in 2024 - De unde se iau banii si cand...

,,Am promis ca mut jalonul cu pensiile, marea problema cu 9,4%, cu toate ca vor fi discutii, ca se inchid 98% din inechitati, 2 la suta nu se inchid. Ca ma voi implica sa inchid odata capitolul cu pensiile speciale sa vedem deciziile CCR. Nu putem discuta de 10 ani sa discutam de aceste pensii, cineva trebuie sa-si asume acest jalon. Pentru ca altfel pierdeam 1,7 miliarde de euro. Nu cred ca-si permitea cineva, ar fi dus direct la demisia primului ministru si la ruperea coalitiei.

Am convenit toate aceste lucruri si, dupa cum se vede, am luat deciziile corecte si le-am si inchis. Nu mai avem 9,4. Pensiile, pana in 2070, trebuiau sa se incadreze in 9,4. Am venit cu o lege sustenabila, se maresc de doua ori, se impune indicele de inflatie 13,8%, media pe anul trecut. Acelasi lucru s-a facut si de primul ministru Nicolae Ciuca.

Atunci a iesit presedintele Romaniei.

De unde sa iau bani de pensii?

De ce nu au luat masuri?

Eu am preluat un guvern si m-am dus la Bruxelles, sa nu credeti ca nu au cifrele, am preluat un guvern cu un deficit de 7,8%. Va spun ca voi inchide cu deficitul convenit cu Comisia. Mai mult, investitiile vor depasi deficitul, deficitul se regasea in consum, in pensii.

Am venit cu masuri fiscale, nu am marit nicio taxa fara nicio taxa", a declarrat premierul Marcel Ciolacu, la Culisele puterii.

Comments