EXCLUSIV – PIATA IZVOARE – Schimbare de strategie: exproprierea a 47 de constructii din cea mai mare...

DECIZIE. Luni, 21 martie 2023, Primaria Baia Mare a semnat un contract in valoare de 13.090 lei (suma care include TVA), cu firma locala Geocadex (specializata pe lucrari geodezice, cadastrale si topografice si controlata de Gheorghe Avram-Platon), care vizeaza intocmirea documentatiilor cadastrale pentru… stabilirea coridorului de expropriere si a 47 de imobile care urmeaza sa fie expropriate in Piata Izvoarelor (Izvoare), cea mai mare piata agroalimentara din oras.

&

Va reamintim ca in 14 mai 2022, Primaria Baia Mare a pierdut definitiv procesul inceput in anul 2013 cu firma Piata Aliment SA, controlata acum de Constantin Muresan (care detine 58% din actiunile firmei), fiind anulat actul administrativ prin care administratia din municipiu a dat in administrare si exploatare pietele alimentare Izvoare si Albina (de pe strada Alexandru Odobescu nr. 1) – cele mai mari din municipiul resedinta de judet – catre Serviciul Public Ambient Urban (SPAU) din subordinea Primariei, retragand practic controversata concesiune catre firma lui Muresan.

&

In urma acestui proces, a fost anulata hotararea din anul 2013 si a obligat Consiliul Local Baia Mare sa incheie un contract de concesiune cu firma lui Muresan. Decizia a ramas definitiva in 14 mai 2022, dar nu a fost pusa in aplicare. Luna trecuta, CL Baia Mare a admis aplicarea deciziei instantei, insa dupa ce o comisie stabilita de Executivul Primariei, controlat de edilul Catalin Chereches, urma sa stabileasca valoarea concesiunii, in baza unei strategii explicate de 2mnews AICI.

&

Intr-un timp relativ scurt, strategia a fost modificata in sens simplificat: Piata Aliment SA va fi expropriata (cel putin se intocmeste documentatia aferenta acestei operatiuni juridice).

&

Catalin VISCHI

Articolul EXCLUSIV – PIATA IZVOARE – Schimbare de strategie: exproprierea a 47 de constructii din cea mai mare piata agroalimentara din Baia Mare apare prima data in 2mnews.

Comments