EXPERIENTA IN ,,MUNCA" – Autospeciala ISU Maramures, folosita de cinci decenii

EXPERIENTA IN ,,MUNCA" – Autospeciala ISU Maramures, folosita de cinci decenii

EXPERIENȚĂ ÎN „MUNCĂ” Are aproape 49 de ani și este prietenul de nădejde al pompierilor din Maramureș. Chiar dacă este bătrână nu se dă niciodată la o parte când vine vorba de a sări în ajutorul persoanelor aflate în situații care le pun viața în pericol. Este vorba despre cea mai veche autospecială pe care o deține Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș.

Experiența își spune vârsta în situația autospecialei folosite de către pompierii maramureșeni la inundații dar în special în misiunile de căutare-salvare pe apă. Chiar dacă este folosit de 49 de ani, „puternicul” Mercedes își duce la îndeplinire orice misiune contra cronometru alături de colegii săi.

„Nu necesită reparații decât cele uzuale de mentenanță. Este fabricată în 1967 și este un model Mercedes. Autospeciala este folosită în misiunile de căutare-salvare pe apă dar și la inundații. Nu are nevoie de viteză iar pentru ce este fabricată merge chiar foarte bine”, a declarant Cornel Băbuț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș.

Practic, autospeciala este o mașină de intervenție care transportă barca în misiunile pe apă pe care pompierii maramureșeni le au de îndeplinit în lupta contra cronometru în salvarea vieților unei posibile persoane înecate.

Simona Vasiac

*Fotografia este doar pentru ilustrarea textului și nu reprezintă autospeciala descrisă.

Comments