Extremistul Geert Wilders, castigatorul alegerilor din Olanda, criticat dur de statele arabe, dupa c...


Iordania, Autoritatea Palestiniana si Liga Araba au condamnat sambata, 25 noiembrie, declaratiile lui Geert Wilders, politicianul olandez de extrema dreapta care a castigat alegerile din aceasta saptamana in Olanda, potrivit carora palestinienii ar trebui sa fie relocati in Iordania, scrie Politico.


Autoritatea Palestiniana a catalogat afirmatiile acestuia drept ,,un apel la intensificarea agresiunii impotriva poporului nostru si o ingerinta flagranta in afacerile si viitorul acestuia", conform agentiei palestiniene oficiale de presa WAFA.


Iordania a emis o declaratie separata prin care condamna declaratiile lui Wilders, iar Emiratele Arabe Unite, Bahrein, Yemen si Liga Araba au facut acelasi lucru, potrivit Arab News.


,,Declaratiile iresponsabile facute de parlamentarul olandez Geert Wilders sunt considerate o ingerinta in afacerile interne ale Regatului Hasemit al Iordaniei si le respingem si condamnam", a scris Ambasada Emiratele Arabe Unite din Olanda, pe platforma de socializare X.


Politician populist si anti-islam de extrema dreapta, Wilders, lider al Partidului Libertatii (PVV), este cunoscut pentru sprijinul sau ferm pentru Israel. In ultimii ani, el a pledat pentru dreptul Israelului de a infiinta colonii in Cisiordania si a reiterat adesea ideea ca Iordania este Palestina, sugerand ca conflictul dintre palestinieni si Israel ar putea fi rezolvat prin stramutarea palestinienilor in Iordania.


Foto: Profimedia Images


Comments