Factura de infarct, primita de un american care si-a facut vacanta in Elvetia. Ar ede plata la mobil...

Rene Remund si sotia sa Linda au calatorit in Elvetia in septembrie anul trecut, si nu era prima de acest fel, avand in vedere ca este locul de unde este el originar.

Ca de obicei, Remund s-a asigurat ca furnizorul sau de telefonie mobila a fost notificat de deplasare, mergand intr-un magazin pentru a se interesa de conditiile de roaming. El a spus ca, in calitate de client de 30 de ani, i s-a spus ca este "acoperit", arata New York Post.

Dar, in timp ce se bucura de peisajele din Elvetia si trimitea familiei fotografii, turistul nu s-a gandit nici macar o data ca aceste mesaje i-ar pute aduce costuri zilnice de roaming de mii si mii de euro.

Dupa ce s-a intors acasa si a primit factura T-Mobile, Remund a crezut ca aceasta era in valoare de 143 de dolari, ceea ce i s-a parut "rezonabil".

,,Primesc aceasta factura T-Mobile si nu ma deranjeaza foarte mult pentru ca citeam 143 de dolari", a explicat el, adaugand ca abia cand a mers sa plateasca factura si-a dat seama ca erau multe zerouri peste

,,Spun: \"Scuzati-ma\"". "143.000,00 dolari... Sunteti nebuni?" le-a zis el reprezentatilor din punctul de vanzare. Potrivit facturii de telefonie mobila, Remund a consumat 9,5 GB de date in timp ce se afla in Europa, in valoare de cateva mii de dolari in fiecare zi. Si in timp ce 5-10 GB nu este considerata o cantitate mare de date, neacoperirea taxelor de roaming va determina un utilizator sa piarda mii de dolari foarte repede, arata sursa citata.

,,Am sunat la [T-Mobile] si fata m-a pus in asteptare pentru o vreme. Mi-a spus ca verifica si revine, iar cand a revenit a spus ca este o factura corecta"

,,I-am zis: Cum adica este o factura corecta? Iar ea a zis: Ei bine, asta e suma de plata" "I-am spus: Glumesti... Esti nebuna" Dupa confirmarea angajatului de la call center, factura sa a ramas in valoare de aproximativ 143.000 de dolari, iar americanul a angajat un avocat pentru a argumenta faptul ca a fost ,,acoperit" pentru roaming international pentru a evita astfel de taxe ,,exorbitante".

Avocatul sau a trimis o scrisoare catre presedintele T-Mobile, dar nu a primit niciun raspuns pana acum cateva zile. Scrisoarea de la T-Mobile spunea ca furnizorul de servicii "regreta" taxele si ca Remund va primi un ,,credit" pentru a scadea intreaga factura telefonica.

Intr-un e-mail emis catre presa locala, T-Mobile a transmis ca abonatii ar trebui sa ,,verifice intotdeauna caracteristicile de calatorie ale planului lor, cum ar fi roamingul international de date, inainte de a pleca". ,,Daca un client are un abonament mai vechi care nu include roaming international pentru date si apeluri, va trebui sa se asigure ca utilizeaza modul Avion si Wi-Fi atunci cand utilizeaza date, pentru a se asigura ca dispozitivul nu se conecteaza la o retea internationala."

Anul trecut, activista si scriitoarea din Melbourne, Sally Rugg, a fost ,,taxata" cu putin peste 720 de dolari la doua minute dupa ce a aterizat la Londra.

Comments