Jurnalista Jessie Banes, amenintari cu moartea din partea membrilor clanului Corduneanu. De la ce a...

Redam in continuare continutul primelor postari ale jurnalistei, insotite ulterior de reactia Cordunenilor.

,,Toate televiziunile anuntau ieri moartea sefului clanului Corduneanu, Costel Corduneanu din Iasi, care a murit dupa ce a suferit o interventie chirurgicala dificila la inima. Dar toate televiziunile, toate site-urile de stiri, peste tot pe Facebook, pe retelele de socializare scriu despre Costel Corduneanu. Sa-i dea Dumnezeu odihna vesnica acestui om, si familiei lui alinare, pentru ca intr-adevar trece printr-o perioada dificila. Dar cine a fost omul acesta in Romania, iertati-ma ca va intreb, de a trebuit sa fie peste tot, pe toate televiziunile? Promovam clanuri interlope? Romanii numai la asta stiu sa dea click? Asta le atrage atentia? Pai a murit saptamana trecuta domnul Ilie Serbanescu. Stiti cine este? Habar n-aveti. Dar de asta n-am vazut sa se vorbeasca niciunde, dar de domnul din clanul Corduneanu, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, dar efectiv sunt sictirita sa vad ca romanii reactioneaza numai la astfel de stiri cu interlopi, cu smecheri, cu afaceristi. Astia suntem..."

Videoclipul a strans mii de vizualizari, reactii si comentarii care cuprind atat pareri in concordanta cu opiniile jurnalistei Jessie Banes, cat si raspunsuri contra acestora, unii internauti sarind in apararea Cordunenilor.

,,Am vazut ca videoul meu legat de Costel Corduneanu si moartea acestuia a creat multa isterie. Mi-ati lasat comentarii, am primit mesaje in privat ca eu nu stiu cine este Costel Corduneanu, mi-a scris chiar si sotia sa. Inca o data condoleante, pentru ca nicio femeie nu merita sa treaca prin asa ceva, dar fac acest video ca sa lamurim niste lucruri, pentru ca ori nu m-am facut eu inteleasa, ori n-ati inteles la ce am vrut sa ma refer. Da, domnul Costel Corduneanu a fost de 2 ori la Jocurile Olimpice, a fost, intr-adevar, un luptator profesionist; lucrurile astea le puteti gasi la un simplu search pe Google. Problema mea era in felul urmator: de ce televiziunile si toate agentiile de presa l-au prezentat in acest mod negativ, cand s-a dat stirea ca acesta (Dumnezeu sa-l ierte!) a decedat? De ce mergem pe lucruri negative, de ce incercam sa atragem atentia romanilor doar cu lucruri negative? Daca, intr-adevar, il prezentau ca luptator la Jocurile Olimpice, probabil ca nu mai era deloc interesant pentru noi."

Jurnalista Jessie Banes a fost contactata de sotia lui Costel Corduneanu, care i-a scris urmatoarele:

Pentru a lamuri definitiv tot taraboiul creat, Jessie Banes a facut o serie de precizari importante pe pagina sa de Facebook, subliniind modul absolut gresit in care functioneaza societatea romaneasca a prezentului, precum si marile defecte ale presei scrise si ale televiziunilor, care, in goana dupa senzational, fac ,,victime" prin propagarea de minciuni sau stiri bombastice:

,,Cu aceasta postare imi doresc sa lamuresc anumite lucruri in legatura cu subiectul 'moartea interlopului Costel Corduneanu', precum si cele spuse de mine in mediul online. De cand am ales sa imi exprim consternarea in legatura cu ridicarea la rang de personalitate demna de respect a interlopului Costel Corduneanu, implicit dupa decesul acestuia, am primit o multime de mesaje in mediul online. In mare parte asa cum v-ati fi asteptat au fost atat mesaje de sustinere a punctului meu de vedere (cum ca nu ar trebui sa se faca asa un circ in legatura cu acest deces) dar si foarte multe mesaje de amenintare cu moartea de la diversi internauti. La intrebarea mea 'cine a fost totusi acest interlop si de ce merita sa fie prezentat pe toate televiziunile, ca si cum ar fi murit o mare si eminenta personalitate', mi s-a raspuns pe un ton mai frumos sau chiar amenintator in comentarii, ca ar fi fost sportiv de performanta, luptator si participant la Jocurile Olimpice. Sigur ca da, informatii care sunt la un click distanta pentru orice persoana interesata. Dar eu de fapt nu aici voiam sa ajung, ci la faptul ca, acest sportiv cu care ar fi trebuit sa ne mandrim, a ajuns de-a lungul vietii in urma actiunilor sale sa devina un interlop de temut si chiar sa conduca un clan. Ce m-a deranjat pe mine este faptul ca, personalitati care chiar ar fi meritat sa fie mentionate in momentul in care au trecut in nefiinta, nu au fost nici amintite de televiziuni pentru ca nu reprezentau un interes pentru poporul roman. Dar viata nu este corecta, iar romanii au demonstrat in nenumarate randuri apetenta catre subiecte de tip senzational, sangeros si este foarte trist ca televiziunile s-au prins de acest lucru si le dau in continuare stiri din aceasta categorie. Pana la urma asa traiesc agentiile de presa si cred ca cu totii ne-am dat seama pana acum de acest lucru pe care eu l-am semnalat.

Am crezut ca pana la urma comentariile negative, injuriile si amenintarile cu moartea se vor opri, dar azi dimineata, spre surprinderea mea, am primit mesaj chiar de la sotia domnului Corduneanu care se straduia, cu un text copiat de pe Wikipedia, sa-mi explice mie cine a fost sotul dansei. Asa ca am simtit nevoia sa mai raspund cu inca un video. I-am transmis condoleantele mele si ca am inteles, si pana sa imi trimita ea mesajul, cine a fost sotul dansei. Reusitele sportive ale dansului sunt, intr-adevar, de admirat, dar din pacate acesta s-a facut cunoscut doar dupa ce a intrat in lumea interlopa.

Consider ca mi-am facut bine treaba de jurnalista, scotand inc-o data in evidenta o problema grava a societatii romanesti. Uitam care ne sunt valorile, care sunt oamenii care merita cu adevarat aprecierea noastra si ne cream idoli falsi. Sa ai bani nu este o calitate, mai ales cand sunt obtinuti prin mijloace ilegale. Si nu vorbesc din stele: am vazut cati adepti are acest clan si acest domn Corduneanu, in comentariile si mesajele pe care le-am primit. Dar sa stiti ca nu mi-e frica de amenintari, pentru ca asa cum v-am demonstrat de atatia ani incoace imi fac treaba in ciuda oricaror incercari de a fi redusa la tacere."

Comments